logo-print

Άρθρο 9 - Προεδρικό Διάταγμα 409/1986

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

01/01/1987

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι παράγραφοι 1, 2, 3 και 6 του άρθρου 9 του Κωδ. Ν. 2190/1920 αντικαθίστανται ως εξής:

"1. Η εξακρίβωση της αξίας των εταιρικών εισφορών σε είδος κατά τη σύσταση της εταιρίας, καθώς και σε κάθε αύξηση του κεφαλαίου της, γίνεται μετά από γνωμοδότηση Τριμελούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από ένα ή δύο δημόσιους υπαλλήλους, πτυχιούχους Ανωτάτης Σχολής με τριετή τουλάχιστον υπηρεσία στο Δημόσιο, ή από ένα ή δύο Ορκωτούς Λογιστές του Σώματος Ορκωτών Λογιστών του Ν.Δ. 3329/1955, και από ένα εμπειρογνώμονα, εκπρόσωπο του κατά περίπτωση αρμόδιου Επιμελητηρίου. Τα μέλη της Επιτροπής δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε εξάρτηση από την εταιρία.

Οι περιπτώσεις για τις οποίες στην παραπάνω Τριμελή Επιτροπή συμμετέχουν υποχρεωτικά Ορκωτός ή Ορκωτοί Λογιστές καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Εμπορίου".

"2. Τα μέλη της Επιτροπής ορίζονται με πράξη του Υπουργού Εμπορίου. Ο ορισμός πρέπει να γίνεται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την υποβολή της σχετικής αίτησης στο Υπουργείο Εμπορίου και η γνωμοδότηση της Επιτροπής πρέπει να υποβάλλεται μέσα σε δύο μήνες από τον ορισμό των μελών της, ταυτόχρονα δε με την αποδοχή της ή όχι κοινοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου.

Η Έκθεση της Επιτροπής πρέπει να περιέχει την περιγραφή κάθε εισφοράς, να αναφέρει τις μεθόδους αποτίμησης που εφαρμόστηκαν και να πιστοποιεί για το αν οι αξίες, που προκύπτουν από την εφαρμογή αυτών των μεθόδων αποτίμησης, αντιστοιχούν στον αριθμό και στην ονομαστική αξία των μετοχών που θα επιδοθούν έναντι των εισφορών αυτών, ή, σε περίπτωση που δεν είναι γνωστή η ονομαστική αξία, στη λογιστική τους αξία, αφού ληφθεί υπόψη και η διαφορά πάνω από το άρτιο που είναι πιθανό να προκύψει από την έκδοση των μετοχών".

"3. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Εμπορίου καθορίζονται τα οδοιπορικά έξοδα και η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής των προηγούμενων παρ. 1 και 2. Για τον καθορισμό της αποζημίωσης του Σώματος Ορκωτών Λογιστών για τη συμμετοχή μελών του στην πιο πάνω Επιτροπή, λαμβάνονται υπόψη οι σχετικές διατάξεις του Ν.Δ. 3329/1955 "Περί συστάσεως Σώματος Ορκωτών Λογιστών" (ΦΕΚ Α’ 230/1955).

Τα οδοιπορικά έξοδα και η αποζημίωση των μελών της Επιτροπής κατατίθενται από τους ενδιαφερομένους στο Δημόσιο Ταμείο ως έσοδο".

"6. Οι εκθέσεις αποτίμησης των εισφορών σε είδος υποβάλλονται στις διατυπώσεις δημοσιότητας του άρθρου 7β".

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send