logo-print

Άρθρο 5 - Νόμος 2721/1999 - Κατάργηση Γενικών Διευθυντών Γραμματειών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/06/1999

Κωδικοποιημένο
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

1. Οι βαθμοί και οι θέσεις Γενικών Διευθυντών των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών (άρθρο 27 του ν. 2166/ 1993 ΦΕΚ 137 Α') του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Εφετείου Αθηνών, του Εφετείου Θεσσαλονίκης και του Εφετείου Πειραιώς, καταργούνται. Σε όσες από τις Γραμματείες του προηγουμένου εδαφίου οι Γενικοί Διευθυντές έχουν αποχωρήσει πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, η κατάργηση θεωρείται ότι έγινε από τότε που αποχώρησαν οι υπηρετούντες.

2. Όσοι υπηρετούν ως Γενικοί Διευθυντές στις θέσεις της προηγούμενης παραγράφου μπορούν, ύστερα από αίτησή τους, που πρέπει να υποβληθεί μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, να τοποθετηθούν σε κενές θέσεις Προϊσταμένων Διεύθυνσης σε δικαστική υπηρεσία της πρωτοδικειακής ή, κατά περίπτωση, εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκουν.

Αν δεν υποβληθεί αίτηση, οι κάτοχοι των καταργούμενων θέσεων απολύονται αυτοδικαίως μετά την παρέλευση της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου. Για την απόλυσή τους εκδίδεται διαπιστωτική πράξη.

3. Οι αρμοδιότητες των προϊσταμένων της οικείας Γραμματείας (δικαστηρίου ή εισαγγελίας) ασκούνται από δικαστικό υπάλληλο, ο οποίος επιλέγεται σε προϊστάμενο διεύθυνσης, με απόφαση του οικείου δικαστικού συμβουλίου.

4. Η ισχύς των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος αρχίζει από 30.6.1999.

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολιτειολογία