logo-print

Άρθρο 24 - Νόμος 4439/2016 - Υπεύθυνος λειτουργίας πρατηρίου παροχής καυσίμου και ενέργειας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

30/11/2016

Υπό κωδικοποίηση
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Σε κάθε πρατήριο παροχής καυσίμων και ενέργειας ορίζεται ως Υπεύθυνος λειτουργίας ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου ή το φυσικό πρόσωπο που ορίζεται από αυτόν.

Οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του Υπευθύνου λειτουργίας είναι οι εξής:

(α) Τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών και ενεργειών κατά τον εφοδιασμό του πρατηρίου και των οχημάτων με, κατά περίπτωση, υγρά ή/ και αέρια καύσιμα ή οποιοδήποτε κατά περίπτωση συνδυασμό αυτών, αναφορικά με την ασφαλή λειτουργία του πρατηρίου και την προστασία του περιβάλλοντος.

(β) Τήρηση των διαδικασιών εκτάκτου ανάγκης και πρόληψης επικινδύνων καταστάσεων.

(γ) Καταγραφή και τήρηση των διαδικασιών συντήρησης και ορθής λειτουργίας των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του πρατηρίου με σκοπό την ασφαλή λειτουργία τους και την προστασία του περιβάλλοντος.

(δ) Ενημέρωση και εκπαίδευση των υπαλλήλων του πρατηρίου για την εξασφάλιση της ακώλυτης άσκησης των υπό στοιχεία α΄ και β΄ αρμοδιοτήτων.

Οι προϋποθέσεις για τον ορισμό του υπευθύνου λειτουργίας, η εμπειρία του, το επίπεδο γνώσεών του, η επαγγελματική του εκπαίδευση, ο χρόνος εκπαίδευσης, το περιεχόμενο, η διδακτέα ύλη, η κατάλληλα πιστοποιημένη εκπαιδευτική δομή, η διαδικασία, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζονται κατά περίπτωση για πρατήριο υγρών ή/ και αέριων καυσίμων ή μικτό με απόφαση των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος.

2. Για το χρονικό διάστημα από την έναρξη ισχύος του παρόντος και μέχρι την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης της προηγούμενης παραγράφου, στην περίπτωση πρατηρίου υγρών ή αέριων καυσίμων ή μικτού πρατηρίου, υπεύθυνος λειτουργίας ορίζεται ο εκμεταλλευτής του πρατηρίου ή μικτού πρατηρίου εφόσον έχει εμπειρία ενός (1) έτους στη λειτουργία αντιστοίχου πρατηρίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση ισχύουν τα εξής:

(α) Στην περίπτωση πρατηρίου υγρών καυσίμων για το οποίο ο εκμεταλλευτής δεν διαθέτει εμπειρία ενός (1) έτους καθήκοντα υπεύθυνου λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων ασκεί το φυσικό πρόσωπο που ορίζεται από τον εκμεταλλευτή, εφόσον είναι Πτυχιούχος Α.Ε.Ι. Μηχανολόγος Μηχανικός ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή Χημικός Μηχανικός ή Χημικός ή Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. Τμήματος Μηχανολογίας ή Τμήματος Ηλεκτρολογίας ή Τμήματος Ενεργειακής Τεχνικής ή διαθέτει εμπειρία ενός (1) έτους στην λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

(β) Στην περίπτωση πρατηρίου αερίων καυσίμων ή μικτού πρατηρίου για το οποίο ο εκμεταλλευτής δεν διαθέτει εμπειρία ενός (1) έτους, το οριζόμενο από τον εκμεταλλευτή φυσικό πρόσωπο εκτός της ετήσιας εμπειρίας πρέπει να έχει παρακολουθήσει σεμινάριο από οποιονδήποτε φορέα για την ασφαλή λειτουργία πρατηρίου αερίων καυσίμων. Δεν απαιτείται παρακολούθηση σεμιναρίου ούτε ετήσια εμπειρία, όταν το φυσικό πρόσωπο είναι τεχνίτης αερίων καυσίμων ή Πτυχιούχος Α.Ε.Ι. Μηχανολόγος Μηχανικός ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή Χημικός Μηχανικός ή Χημικός ή Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. Τμήματος Μηχανολογίας ή Τμήματος Ηλεκτρολογίας ή Τμήματος Ενεργειακής Τεχνικής.

3. Καταργείται η παρ. 4 του άρθρου 15 του Π.δ. 1224/ 1981 (Α΄ 303), όπως ισχύει, η παρ. 4 του άρθρου 15 του Β.δ. 465/1970 (Α΄ 150), όπως ισχύει, η παρ. 11 του άρθρου 22 του Π.δ. 595/1984 (Α΄ 218), όπως ισχύει, το άρθρο 6 της υπουργικής απόφασης 13935/930/2014 (Β΄ 674), καθώς και κάθε άλλη διάταξη που έρχεται σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραγράφους.

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
send