1. Στην παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3526/2007 (Α΄ 24)προστίθεται περίπτωση κ΄ ως εξής:«κ) Παραδοσιακός άρτος: ο άρτος που παράγεται σε αρτοποιείο, όπως ορίζεται στην περίπτωση β΄ της παρ.1 του άρθρου 1 του Ν. 3526/2007, στο πλαίσιο μιας ενιαίας και συνεχούς διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει τα εξής στάδια:
α. την επιλογή των πρώτων υλών,β. το ζύμωμα της ζύμης, η οποία δεν έχει προηγουμένως υποβληθεί σε κατάψυξη, ταχεία κατάψυξη ή ανάλογη διαδικασία συντήρησης,
γ. την εξέλιξη της ζύμης μέχρι την πλήρη μορφοποίηση της και
δ. την έψηση του άρτου.»
2. Στο άρθρο 2 του Ν. 3526/2007 προστίθεται παράγραφος 9 ως εξής:
«9. Η εμπορική χρήση των όρων «παραδοσιακό αρτοποιείο», «παραδοσιακός άρτος» ή «παραδοσιακός φούρνος» επιτρέπεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, στα αρτοποιεία των οποίων ο άρτος που παράγεται και πωλείται σε καταναλωτές, μεταξύ άλλων αρτοπαρασκευασμάτων ή αρτοσκευασμάτων, είναι παραδοσιακός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση κ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1, περίπτωση κ΄ του παρόντος νόμου.»