logo-print

Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας (Νόμος 4442/2016)

Αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, θεάτρων και κινηματογράφων και τουριστικών καταλυμάτων

10/12/2016

16/11/2017

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Νόμος 4442/2016 για το νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις.

Με τις διατάξεις του νόμου θεσπίζεται το γενικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της άσκησης ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων, το οποίο περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας σε ορισμένο χώρο και τη σταδιακή ενοποίηση των αναγκαίων όρων και διαδικασιών για την έναρξη της λειτουργίας τους.

Οι διατάξεις του νόμου καλύπτουν αφορούν σε συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες και διέπουν τη λειτουργία τους σε ορισμένο χώρο.

Μεταξύ άλλων, οι διατάξεις του νόμου αφορούν σε μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες τροφίμων και ποτών, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θεάτρων και κινηματογράφων, τουριστικά καταλύματα και επιμέρους ζητήματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας.

Όπως ορίζεται μάλιστα στο νόμο, από την έναρξη ισχύος του καταργείται κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη, η οποία έρχεται σε αντίθεση ή ρυθμίζει διαφορετικά τα θέματα που ρυθμίζονται με τις διατάξεις του, συμπεριλαμβανομένων και αντίθετων ρυθμίσεων κανονιστικών πράξεων των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός αν άλλως ειδικότερα ορίζεται.

Δείτε αναλυτικά το Νόμο 4442/2016 εδώ.

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ