logo-print

Άρθρο 29 - Προεδρικό Διάταγμα 237/1986

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/07/1986

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

1. Η υποχρέωση μέλους ή του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης από την έκδοση πιστοποιητικού διεθνούς ασφάλισης περιορίζεται στο ασφαλιστικό ποσό που ορίζεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 6. Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης καταβάλλει το ποσό που υπερβαίνει το κατά το προηγούμενο εδάφιο ασφαλιστικό ποσό. Σε περίπτωση ατυχήματος, το μέλος που το καλύπτει είναι υποχρεωμένο, μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες από τότε που θα ειδοποιηθεί από το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης, να καταβάλλει σε αυτό το ισόποσο του παραπάνω ορίου ευθύνης του.

2. Ποσά που δεν καταβάλλονται από μέλος σε εκπλήρωση της κατά την προηγούμενη παράγραφο υποχρέωσης του καταβάλλονται στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης από τα λοιπά μέλη ανάλογα με την παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αστικής ευθύνης αυτοκινήτων που είχαν κατά την προηγούμενη του ατυχήματος χρήση, με την επιφύλαξη του δικαιώματος αναγωγής του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης κατά του υπόχρεου μέλους.

3. Αν το μέλος παραβεί τις υποχρεώσεις του των παραγράφου 1 και 2. υπόκειται στις κυρώσεις των διατάξεων του άρθρου 38.

4. Το μέλος που εκδίδει πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης υποχρεούται, μέσα σε είκοσι πέντε ημέρες από το τέλος του μήνα κατά τον οποίο εκδόθηκε το πιστοποιητικό, να καταβάλει στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης το μέρος του ασφαλίστρου που αντιστοιχεί στο τμήμα του κινδύνου που καλύπτει το Γραφείο. Το μέρος αυτό ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

send