logo-print

Άρθρο 28 - Προεδρικό Διάταγμα 237/1986

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/07/1986

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

1. Μέλη του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης είναι υποχρεωτικώς και αυτοδικαίως οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που ασκούν στην Ελλάδα στον κλάδο ασφάλισης αστικής ευθύνης για ατυχήματα από αυτοκίνητα, είτε έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

2. Τα μέλη του γραφείου υποχρεούνται να καλύπτουν την αστική ευθύνη των ασφαλισμένων τους για ατυχήματα που προκαλούνται στο εξωτερικό από αυτοκίνητα που έχουν συνήθη τόπο στάθμευσης την Ελλάδα, εκδίδονται για το σκοπό αυτό το σχετικό πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης.

3. Τα έντυπα του πιστοποιητικού χορηγούνται από το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και έχουν τον τύπο που χρησιμοποιείται διεθνώς.

4. Επιχειρήσεις που η έδρα τους βρίσκεται στο εξωτερικό συμμετέχουν υποχρεωτικώς και αυτοδικαίως στο Ελληνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης και υπόκεινται στις ρυθμίσεις που προβλέπει το άρθρο 29. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων αυτών στο Ελληνικό Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης δεν περιορίζει το δικαίωμα τους να εκδίδουν πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης του Γραφείου της έδρας τους.

5. Οι αλληλασφαλιστικοί συνεταιρισμοί και τα αλληλασφαλιστικά ταμεία συνεταιρισμών που καλύπτουν τον ίδιο κίνδυνο έχουν υποχρέωση, μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη νου νόμου αυτού να δηλώσουν αν επιθυμούν να γίνουν μέλη του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης. Η δήλωσή τους αυτή δεν υπόκειται σε ανάκληση.

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

send