logo-print

Άρθρο 54 - Προεδρικό Διάταγμα 237/1986 - Πόροι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/07/1986

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

1. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου καθορίζεται ποσοστό από τα καθαρά ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτου (εισφορά) που διατίθεται υπέρ του Σ.Ε.Π.Τ.Α.. Η εισφορά αυτή αναγράφεται χωριστά στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και βαρύνει κατά 50 % τους ασφαλισμένους και κατά 50% τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Η εισφορά των ασφαλισμένων εμφανίζεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο και απαλλάσσεται παντός φόρου ή άλλης φορολογικής επιβάρυνσης εκτός των τελών χαρτοσήμου.

Η απόδοση του τέλους χαρτοσήμου γίνεται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 160/1978 (ΦΕΚ 34).

2. Μέσα σε 15 ημέρες από το τέλος κάθε ημερολογιακού διμήνου, οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις υποχρεούνται να καταθέτουν το ποσό που συγκεντρώνουν από τις εισφορές της προηγούμενης παραγράφου σε ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος με τον τίτλο «Λογαριασμός Σώματος Ειδικών Πραγματογνωμόνων Τροχαίων Ατυχημάτων».

3. Καθυστερούμενες εισφορές εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του κώδικα περί εισπράξεως δημόσιων εσόδων.

Νόμιμο τίτλο αποτελεί η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π.Τ.Α. που βεβαιώνει την οφειλή.

4. Τα έσοδα του λογαριασμού της παραγράφου 2 διατίθενται για την κάλυψη των δαπανών του Σ.Ε.Π.Τ.Α. και των ασκούμενων πραγματογνωμόνων, για τις αμοιβές των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 34 παράγραφος 2 του νόμου αυτού, για την κάλυψη των εξόδων εγκατάστασης και λειτουργίας του Σ.Ε.Π.Τ.Α. και για κάθε άλλη δαπάνη που σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο απαιτείται για την καλύτερη λειτουργία του Σ.Ε.Π.Τ.Α..

5. Για την αντιμετώπιση των δαπανών του Σ.Ε.Π.Τ.Α. το Διοικητικό Συμβούλιο, ύστερα από έγκριση του Εποπτικού Συμβουλίου, μπορεί να συνάπτει δάνεια με εγγύηση το λογαριασμό της παραγράφου 2.

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
send