logo-print

Άρθρο 56 - Προεδρικό Διάταγμα 237/1986 - Διορισμός πρώτου Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/07/1986

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση

1. Μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού διορίζεται το πρώτο Εποπτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 34.

2. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου διορίζεται μέσα στην προθεσμία της προηγούμενης παραγράφου προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π.Τ.Α., το οποίο υπό την εποπτεία του Εποπτικού Συμβουλίου μεριμνά για την υλοποίηση των απαραίτητο// διατάξεων του νόμου αυτού. Με απόφαση του Υπουργού Εμπορίου ρυθμίζεται επίσης ο τρόπος με τον οποίο το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο ασκεί τη Διοίκηση του Σ.Ε.Π.Τ.Α. και τη διαχείριση των οικονομικών του μέχρι την εγκατάσταση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου και ορίζεται η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να συγκληθεί η πρώτη Γενική Συνέλευση. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί με νεότερη απόφαση του ίδιου Υπουργού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει τη διετία από την ημέρα που διορίστηκε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.

3. Στο διαγωνισμό προσλήψεων που διενεργεί το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της προηγούμενης παραγράφου, μπορούν κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις των εδαφίων γ' και δ' του άρθρου 28 να συμμετάσχουν όσοι:

α) έχουν πτυχίο Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής συναφούς προς το αντικείμενο της πραγματογνωμοσύνης ειδικότητας και διετή απασχόληση, κατά την τελευταία επταετία, σε έργα πραγματογνώμονα ζημιών αυτοκίνητων που να προκύπτει από σχετική βεβαίωση της αρμοδίας οικονομικής εφορίας, ή

β) έχουν πενταετή απασχόληση κατά την τελευταία δεκαπενταετία, σε έργα πραγματογνώμονα ζημιών αυτοκινήτων που να προκύπτει από σχετική βεβαίωση, της αρμόδιας οικονομικής εφορίας.

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

send