logo-print

Άρθρο 65 - Νόμος 4445/2016 - Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/12/2016

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023

1. Στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2016, όπως διαμορφώνεται μετά την παρακράτηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης του άρθρου 44 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85), δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτακοσίων πενήντα (850) ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση. Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται για κάθε δικαιούχο στο ποσό κατά το οποίο το προαναφερθέν άθροισμα συντάξεων υπολείπεται από τα οκτακόσια πενήντα (850) ευρώ, εφόσον το ποσό αυτό υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ευρώ, διαφορετικά καθορίζεται στο ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ.

Η ενίσχυση θα καταβληθεί στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2016 από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος θα επιχορηγηθεί για το σκοπό αυτόν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με ποσό που θα προσδιοριστεί μετά από επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

2. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιουδήποτε επιδόματος ή παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

3. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του παρόντος.

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send