logo-print

Αναφορά στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου για την υπόθεση Σώρρα

Υπόψιν της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου το ζήτημα της περίφημης αθωωτικής απόφασης για τον Αρτέμη Σώρρα και τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια

04/01/2017

16/11/2017

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί το ζήτημα της περίφημης δικαστικής απόφασης για τον Αρτέμη Σώρρα υπέβαλε ο δικηγόρος Πέτρος Πανταζής.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική αίτηση, με την υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφαση του Η’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (δημοσίευση athensreviewofbooks.gr), οι Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης κρίθηκαν αθώοι ως προς τις κατηγορίες της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι είναι αληθές γεγονός ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited, που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων, λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η εν λόγω δικαστική απόφαση αναφέρει συγκεκριμένα πως «από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων, που το ενσωματώνουν».

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το συμπέρασμα ότι ο κύριος Σώρρας διαθέτει πράγματι το υπέρογκο ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο, μάλιστα, θα δανείσει στο Ελληνικό Κράτος, είναι αντίθετο στους κανόνες της κοινής λογικής και της πείρας, και ως εκ τούτου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα πρέπει να ασκήσει αναίρεση υπέρ του Νόμου για την εξαφάνιση της υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφασης του Η’ Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών.

Δεδομένων των αντιδράσεων που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση αυτή αλλά και την εν γένει δράση του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», η ελληνική δικαιοσύνη καλείται τώρα να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να δώσει μία οριστική λύση στα «αιωρούμενα» έως τώρα ζητήματα.

Δείτε αναλυτικά την αναφορά εδώ.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ