logo-print

Άρθρο 1 - Πράξη Υπουργικού Συβουλίου 5/24.1.2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/01/2017

Κωδικοποιημένο
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Το άρθρο 1 της 4/10-2-2012 Π.Υ.Σ., όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 της 27/10-8-2012 Π.Υ.Σ., το άρθρο 1 της 14/16-7-2013 Π.Υ.Σ. και το άρθρο 1 της 46/8-12-2015 Π.Υ.Σ, αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1

1. Συνιστάται Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α., στο οποίο μετέχουν ο Πρωθυπουργός, ως Πρόεδρος, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Οικονομικών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την υποστήριξη των ενεργειών και των δράσεων του Πρωθυπουργού που αποβλέπουν στη διασφάλιση της ενότητας της Κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου, ως μέλη.

2. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, ενεργώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων και κατευθύνσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού, είναι αρμόδιο για τη διαμόρφωση πολιτικών σχετικά με τη βελτίωση της οργάνωσης, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας, καθώς και για την άμεση και αποτελεσματική αξιολόγηση των υπηρεσιών και των φορέων της δημόσιας διοίκησης, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τη λήψη αποφάσεων στα θέματα αυτά.

3. Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης μπορεί να μετέχουν, εκτός των προαναφερομένων και οι εκάστοτε αρμόδιοι Υπουργοί ανάλογα με το προς συζήτηση θέμα.

4. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης συνεδριάζει ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του, με εισηγητή τον Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

5. Η γραμματειακή υποστήριξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης παρέχεται από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Κληρονομικό Δίκαιο Στ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ