logo-print

Άρθρο 4 - Υπουργική Απόφαση 30/002/000/8788/27.1.2017 - Υπολογισμός κόστους - Εκπτώσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/01/2017

Κωδικοποιημένο
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Το κόστος ανάλυσης για τις εργαστηριακές εργασίες ανά κατηγορία προϊόντος καθορίζεται στο Παράρτημα Ι και για τις μη εργαστηριακές εργασίες στο Παράρτημα ΙΙ.

Για περιπτώσεις εργαστηριακών εργασιών οι οποίες δεν κατονομάζονται στους Πίνακες 2 έως 20 του Παραρτήματος Ι, καθώς και για τις περιπτώσεις στις οποίες εμφανίζεται εύρος τιμών, το κόστος της ανάλυσης προσδιορίζεται με βάση τις γενικές τεχνικές του Πίνακα 1 του Παραρτήματος Ι, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση της εξέτασης συμπεριλαμβανομένου και του κόστους προκατεργασίας του δείγματος, εάν αυτή απαιτείται.

2. Το τελικό κόστος συμμετοχής σε σχήματα διεργαστηριακών δοκιμών καθώς και το τελικό κόστος για την παροχή υλικών αναφοράς, καθορίζονται αθροιστικά ανά περίπτωση, με βάση το κόστος των επιμέρους διεργασιών όπως αυτές προσδιορίζονται στους Πίνακες 21 και 22 αντίστοιχα, του Παραρτήματος Ι.

3. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ζητείται η πραγματοποίηση δύο ή περισσότερων ειδών εξέτασης του Παραρτήματος Ι, για το ίδιο δείγμα, παρέχεται έκπτωση 10% επί της συνολικής αποζημίωσης. Το ίδιο ποσοστό έκπτωσης παρέχεται και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ζητείται η εκτέλεση δύο ή περισσοτέρων εργασιών του Παραρτήματος ΙΙ.

4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ζητείται για περισσότερα του ενός δείγματα το ίδιο είδος εξέτασης, παρέχεται έκπτωση 20% επί της συνολικής αποζημίωσης, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στους Πίνακες του Παραρτήματος Ι.

5. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 2, η οφειλόμενη αποζημίωση περιορίζεται στο 60% της προβλεπόμενης τιμής (χωρίς τον υπολογισμό πιθανόν εκπτώσεων των παραγράφων 3 και 4 του παρόντος άρθρου) στις περιπτώσεις:

α) εξετάσεων υδάτων και τροφίμων, που ζητούνται από Δήμους, Κοινότητες ή τις αρμόδιες για τον έλεγχο υδάτων επιχειρήσεις τους

β) εξετάσεων τροφίμων, πόσιμου νερού, νερών λοιπών κατηγοριών (π.χ. από μονάδες Τεχνητού Νεφρού) και άλλου είδους δειγμάτων που ζητούνται από δημόσια νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, γηροκομεία και συναφή ιδρύματα

γ) εξετάσεων πρώτων υλών οινοπνευματοποιΐας, σε εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας της σχετικής με την αιθυλική αλκοόλη

δ) εξετάσεων που ζητούνται από Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

ε) εξετάσεων για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις σε προϊόντα που εξάγονται σε τρίτες χώρες.

5. Στις περιπτώσεις στις οποίες η αιτούμενη εξέταση ή εργασία εμπίπτει σε περισσότερες από μία εκπτώσεις, παρέχεται η μεγαλύτερη.

6. Για την ταυτοποίηση αγνώστου δείγματος συμφωνούνται μεταξύ του ενδιαφερομένου και του Γ.Χ.Κ. οι αναλύσεις που θα πραγματοποιηθούν και το κόστος υπολογίζεται με βάση τις προσδιοριζόμενες παραμέτρους και τις μεθόδους εξέτασης.

7. Εάν η αιτούμενη υπηρεσία είναι γνωμοδότηση, για την έκδοση της οποίας απαιτείται ειδική έρευνα, η χρέωση γίνεται με βάση τον απαιτούμενο αριθμό ανθρωποωρών ως εμπειρογνωμοσύνη, σύμφωνα με τον Πίνακα 4 του Παραρτήματος ΙΙ της παρούσας απόφασης.

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Η Διαμεσολάβηση
send