logo-print

Άρθρο 5 - Προεδρικό Διάταγμα 343/2002 - Ποινικές και διοικητικές κυρώσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

22/11/2002

Κωδικοποιημένο
Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024

1. Όποιος ασκεί μία ή περισσότερες από τις δραστηριότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) μηνός και χρηματική ποινή από πεντακόσια (500) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Σε περίπτωση καταδίκης για τις δραστηριότητες που αναφέρονται υπό στοιχ. α), β) και γ) του άρθρου 4 διατάσσεται η δήμευση της παράνομης συσκευής και κάθε επιβοηθητικού εξοπλισμού.

2. Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, η οποία εκδίδεται ύστερα από καταγγελία παντός έχοντος έννομο συμφέρον, μπορεί να επιβάλλεται στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί μία ή περισσότερες από τις δραστηριότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4, η διοικητική κύρωση του προστίμου μέχρι του ποσού των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ. Σε περίπτωση που οι παράνομες δραστηριότητες αφορούν σε υπηρεσία της κοινωνίας των πληροφοριών κατά την έννοια της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ΠΔ 39/2001, η οποία δεν αποτελεί υπηρεσία ραδιοφωνικής ή τηλεοπτικής μετάδοσης, η ανωτέρω διοικητική κύρωση επιβάλλεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Για την επιβολή καθώς και για την επιμέτρηση του προστίμου, λαμβάνονται ιδιαίτερα υπ όψιν η γνώση του παρανόμου της σχετικής δραστηριότητας, το οικονομικό όφελος που αποκομίσθηκε από τη δραστηριότητα αυτή καθώς και η τυχόν ύπαρξη υποτροπών.

Πριν από την έκδοση της πράξης επιβολής της ανωτέρω διοικητικής κυρώσεως το πρόσωπο που καταγγέλλεται καλείται να εκθέσει εγγράφως ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο τις απόψεις του, σύμφωνα με την ειδικότερη διαδικασία που προβλέπουν οι οικείες για κάθε αρχή διατάξεις.

Η διοικητική κύρωση της παρούσας παραγράφου αποτελεί εκτελεστό τίτλο και εισπράπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων.

3. Κατά την εφαρμογή των παραγράφων 1 και 2, η δραστηριότητα των περ. α) και β) του άρθρου 4 συνιστά αυτοτελή παράβαση για κάθε παράνομη συσκευή.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ