logo-print

Media Law in Greece: Ένα βιβλίο για το Δίκαιο των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Wolters Kluwer

09/02/2017

16/11/2017

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Wolters Kluwer International το βιβλίο «Media Law in Greece» του Αν. Καθηγητή Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ιωάννη Ιγγλεζάκη.

Αποτελώντας τμήμα της ανανεωμένης σειράς εκδόσεων με τίτλο «International Encyclopaedia of Laws», το σύγγραμμα εξετάζει το ραγδαία μεταβαλλόμενο και εκτενές νομικό καθεστώς αναφορικά με το Δίκαιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα, με έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης και τη ρύθμιση των επικοινωνιών.

Στην εισαγωγή του βιβλίου περιγράφονται οι βασικοί παράγοντες και τα θεμελιώδη δεδομένα της αγοράς των μέσων ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια περιλαμβάνονται εις βάθος αναλύσεις αναφορικά με τα έντυπα ενημερωτικά μέσα, τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, το Διαδίκτυο, τις εμπορικές επικοινωνίες, την πολιτική διαφήμιση, το επίπεδο συγκέντρωσης στην αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και τις ρυθμίσεις για τα ΜΜΕ.

Μεταξύ των θεμάτων που αποτελούν αντικείμενο ανάλυσης περιλαμβάνονται η προστασία της ιδιωτικής ζωής, ζητήματα πολιτιστικής πολιτικής, προστασίας ανηλίκων, ανταγωνισμού, ψηφιακής πρόσβασης, τυποποίησης και διαλειτουργικότητας, η προστασία των πηγών των δημοσιογράφων και η ευθύνη των μεσαζόντων.

Παρέχοντας μία περιεκτική και κατανοητή επισκόπηση της σχετικής νομοθεσίας, νομολογίας και νομικής θεωρίας από την οπτική του επαγγελματία, το βιβλίο αποτελεί μία πολύτιμη πηγή για όσους ασχολούνται με το δίκαιο των μέσων ενημέρωσης και την ελευθερία της επικοινωνίας.

Πέρα από έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για δικηγόρους, οι οποίοι εκπροσωπούν εντολείς στην Ελλάδα, το σύγγραμμα μπορεί να αποτελέσει και μία πολύτιμη πηγή για ακαδημαϊκούς και ερευνητές στα πλαίσια της μελέτης του συγκριτικού δικαίου των μέσων ενημέρωσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο kluwerlawonline.com

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

send