logo-print

Άρθρο 10 - Προεδρικό Διάταγμα 39/2001

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/02/2001

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Τα άρθρα 8 και 9 δεν εφαρμόζονται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας ή στις εκούσιες συμφωνίες με τις οποίες:

α) επιχειρείται συμμόρφωση προς τις κοινοτικές πράξεις υποχρεωτικού χαρακτήρα που έχουν ως αποτέλεσμα την έκδοση τεχνικών προδιαγραφών ή κανόνων σχετικά με τις υπηρεσίες,

β) τηρούνται οι δεσμεύσεις που απορρέουν από διεθνή συμφωνία και έχουν ως αποτέλεσμα την έκδοση κοινών τεχνικών προδιαγραφών ή κανόνων σχετικά με τις κοινές υπηρεσίες στην Κοινότητα,

γ) γίνεται χρήση των ρητρών διασφάλισης που προβλέπονται σε κοινοτικές πράξεις υποχρεωτικού χαρακτήρα,

δ) εφαρμόζεται το άρθρο 8 παράγραφος 1 της οδηγίας 92/59/ΕΟΚ για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων,

ε) υπάρχει συμμόρφωση προς την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η οποία ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία με την KΥA Φ1-503/96 (ΦEK 98/Β/96)

στ) τροποποιείται απλώς ένας τεχνικός κανόνας κατά την έννοια του άρθρου 2, σημείο 11 του παρόντος Π.Δ., κατόπιν σχετικού αιτήματος της Eυρ. Eπιτροπής, προκειμένου να αρθεί ένα εμπόδιο στις συναλλαγές ή προκειμένου για τους κανόνες σχετικά με τις υπηρεσίες, την ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών ή την ελευθερία εγκατάστασης των φορέων παροχής υπηρεσιών.

2. Το άρθρο 9 δεν εφαρμόζεται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που προβλέπουν απαγόρευση της παραγωγής, εφόσον δεν θέτουν εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών.

3. Το άρθρο 9 παράγραφοι 3 έως 6, δεν εφαρμόζεται στις εκούσιες συμφωνίες που αναφέρονται στο άρθρο 2, σημείο 11, δεύτερο εδάφιο δεύτερη περίπτωση.

4. Το άρθρο 9 δεν εφαρμόζεται στις τεχνικές προδιαγραφές ή άλλες απαιτήσεις ή στους κανόνες σχετικά με τις υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο 2 σημείο 11 δεύτερο εδάφιο τρίτη περίπτωση.

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ