logo-print

Άρθρο 14 - Νόμος 4451/2017 - Κατάργηση Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

13/02/2017

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. α. Το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών» (Ε.Κ.Ε.Μ.), που έχει συσταθεί με το άρθρο 1 του ν. 1791/1988 (Α΄ 141) καταργείται.

β. Το Ελληνικό Δημόσιο καθίσταται καθολικός διάδοχος που υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις του καταργούμενου Ε.Κ.Ε.Μ..

γ. Οι πόροι του καταργούμενου Ε.Κ.Ε.Μ. αποτελούν έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού.

2.α. Τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία, η κυριότητα και κάθε άλλο εμπράγματο δικαίωμα επί του συνόλου της κινητής περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου περιέρχονται αυτοδικαίως, χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε τύπου πράξης ή συμβολαίου και χωρίς αντάλλαγμα, στο Ελληνικό Δημόσιο. Η αποκλειστική χρήση και διαχείρισή τους ανήκει στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την επιφύλαξη της κείμενης νομοθεσίας για δωρεές, κληρονομιές και κληροδοσίες, απαλλασσόμενου παντός φόρου, τέλους χαρτοσήμου ή άλλου τέλους εισφοράς δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των παγίων και αναλογικών δικαιωμάτων, επιδομάτων ή άλλων τελών υπέρ υποθηκοφυλακείων.

β. Οι συμβατικές υποχρεώσεις και οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις του Ε.Κ.Ε.Μ. μεταφέρονται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το Υπουργείο Εξωτερικών καθίσταται δικαιούχος των προγραμμάτων και των δράσεων που έχουν εκπονηθεί, καθώς και των πόρων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτά.

γ. Κάθε είδους διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί για πάσης φύσεως έργα, εργασίες, μελέτες και είναι σε εξέλιξη κατά την κατάργηση του Ε.Κ.Ε.Μ., καθώς και κάθε είδους εκκρεμείς διαδικασίες του Ε.Κ.Ε.Μ. ματαιώνονται.

3.α. Όπου σε νόμο, διάταγμα ή υπουργική απόφαση αναφέρεται το «Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών» (Ε.Κ.Ε.Μ.) νοείται ότι αναφέρεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Απαιτήσεις, υποχρεώσεις και πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις που υφίστανται κατά την κατάργηση του Ε.Κ.Ε.Μ. μεταφέρονται στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συνεχίζει και τις εκκρεμείς δίκες χωρίς να επέρχεται βίαιη διακοπή τους και χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη διατύπωση για τη συνέχισή τους.

β. Μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την έναρξη ισχύος του παρόντος συστήνεται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον τελευταίο Πρόεδρο του Ε.Κ.Ε.Μ., έναν διπλωματικό υπάλληλο με βαθμό Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄ και έναν υπάλληλο του κλάδου Πτυχιούχων Διοικητικών, με αντικείμενο τη διενέργεια απογραφής όλων των κινητών που κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου περιέρχονται στην κυριότητα και στην αποκλειστική χρήση και διαχείριση του Υπουργείου Εξωτερικών.

γ. Ταμειακά υπόλοιπα και υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών του Ε.Κ.Ε.Μ. μεταφέρονται, μέσα σε δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών σε λογαριασμό του Δημοσίου, αποτελούν έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού και εγγράφονται ως αντίστοιχες πιστώσεις σε λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών που υποδεικνύεται από αυτόν.

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send