logo-print

Άρθρο δεύτερο - Υπουργική Απόφαση 31637/20.3.2017 - Πρότυπο Κατασταστικό Ε.Π.Ε.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/11/2018

Κωδικοποιημένο
Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Σημείωση: Για τη διευκόλυση των χρηστών το καταστατικό επισυνάπτεται σε αρχείο docx

Για οδηγίες συμπλήρωσης βλέπε Παραρτήμα Ι, Παραρτήμα ΙΙ και Παραρτήμα ΙΙΙ

[Περιλαμβάνει το ελάχιστο περιεχόμενο όπως προβλέπεται στο άρθρο 9 του ν. 4441/2016 (Α' 227) και στο άρθρο 6 του ν. 3190/1955 (Α' 91) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά το ν. 4541/2018 (Α' 93)].

Άρθρο 1

ΣΥΣΤΑΣΗ- ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Συστήνεται με το παρόν καταστατικό Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την Επωνυμία «................................. .............. Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» (ή Ε.Π.Ε.), και το διακριτικό τίτλο «.................................................................».

Για τις διεθνείς συναλλαγές η ανωτέρω επωνυμία αποδίδεται «.....................................Limited Liability Company (ή «L.L.C.» ή «LTD» και о ανωτέρω διακριτικός τίτλος αποδίδεται «..........................................................».

Άρθρο 2

ΕΔΡΑ

Έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος................................

Άρθρο 3

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της Εταιρείας είναι:...................................................

Άρθρο 4

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται σε..................έτη, αρχίζει από την καταχώριση του παρόντος στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και λήγει την.............................

Άρθρο 5

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ-ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΡΙΔΙΑ

Το κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε.............. (....) ευρώ που διαιρείται σε ......... εταιρικά μερίδια αξίας...........(....) ευρώ το καθένα και βεβαιώνεται από τους συμβαλλόμενους στο παρόν εταίρους ότι είναι ολοσχερώς καταβεβλημένα κατά την κατάρτιση του καταστατικού.

Η κάλυψη των μεριδίων και η καταβολή του κεφαλαίου από όλους τους εταίρους έγινε ως εξής:

α. ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

1) Ο εταίρος..........................................(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο), κάτοικος........................επί της οδού........................, αρ............., κάτοχος Α.Δ.Τ. (ή αρ. διαβατηρίου)........................, Α.Φ.Μ............................., επάγγελμα..........................και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)................................ κατέβαλε.................. ευρώ μετρητά και έλαβε ......................εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας..................ευρώ έκαστο.

2) Ο εταίρος........................................

β. ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (συμπληρώνεται μόνο εφόσον το εισφερόμενο είδος δεν υπόκειται σε συμβολαιογραφικό τύπο από ειδικές διατάξεις).

Οι εισφορές των εταίρων σε είδος, η συνολική αξία των οποίων αποτιμήθηκε, κατ' αναλογική εφαρμογή των οικείων διατάξεων του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών, σε .......................ευρώ, αντιστοιχούν σε...............εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας.....................ευρώ έκαστο και καλύφθηκαν ως κατωτέρω:

1. Ο εταίρος..........................................(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο), κάτοικος........................επί της οδού........................, αρ............., κάτοχος Α.Δ.Τ. (ή αρ. διαβατηρίου)........................, Α.Φ.Μ............................., επάγγελμα..........................και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)................................ παρέχει στην εταιρεία............................... (αντικείμενο εισφοράς), αποτιμηθείσας αξίας........................ευρώ και αντιστοιχεί σε εταιρικά μερίδια ονομαστικής αξίας.........................ευρώ έκαστο.

2. Ο εταίρος.....................................................

Μετά τα παραπάνω, τα μερίδια εκάστου εταίρου, που αποτελούν τη μερίδα συμμετοχής του έχουν ως εξής:

1. Η μερίδα του εταίρου.............................αποτελείται συνολικά από.................................μερίδια

2. Η μερίδα του εταίρου............................αποτελείται συνολικά από.................................μερίδια.

Άρθρο 6

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Η Συνέλευση των Εταίρων είναι το ανώτατο όργανο της εταιρείας, συγκαλείται και αποφασίζει για κάθε εταιρική υπόθεση, όπως ο νόμος ορίζει.

Άρθρο 7

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Η εταιρική χρήση είναι δωδεκάμηνης διάρκειας και λήγει την........../........../20....... του ιδίου έτους.

Κατ' εξαίρεση η πρώτη εταιρική χρήση αρχίζει από την καταχώριση της πράξης σύστασης της Εταιρείας στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) και λήγει την ........../........../20........

Άρθρο 8

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ

Με το παρόν καταστατικό η διοίκηση της εταιρείας, η διαχείριση γενικά των εταιρικών υποθέσεων και η δικαστική και εξώδικη εκπροσώπηση της εταιρείας ανατίθεται για αόριστη διάρκεια/ (ή για ορισμένη διάρκεια, η οποία ορίζεται στα ..........έτη), στον/ στους..................................... (όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο), κάτοικος...................................επί της οδού............................αρ.............., κάτοχος Α.Δ.Τ. (ή αρ. Διαβατηρίου)........................, Α.Φ.Μ.................................., επάγγελμα............................και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail)........................ο/οι οποίος/οι θα ενεργεί/ουν για λογαριασμό και το όνομα της εταιρείας πράξεις διαχείρισης και διάθεσης που σε κάθε περίπτωση ανάγονται στους σκοπούς της εταιρείας και εκπροσωπεί/ούν και δεσμεύει/ουν την εταιρεία νόμιμα υπογράφοντας από κοινού/μεμονωμένα κάτω από την εταιρική επωνυμία.

Άρθρο 9

Για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται με το παρόν καταστατικό, εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 3190/1955, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Αυτά συμφώνησαν, συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν οι συμβαλλόμενοι:

1 ................................................................................(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, ΑΦΜ, Α.Δ.Τ. ή αρ. διαβατηρίου)

2 ................................................................................(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, ΑΦΜ, Α.Δ.Τ. ή αρ. διαβατηρίου)

3 ................................................................................(όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, ΑΦΜ, Α.Δ.Τ. ή αρ. διαβατηρίου)

οι οποίοι συνυπογράφουν το παρόν καταστατικό στ.............., σήμερα,...........................

Σημειώσεις επί του νόμου

Προσοχή: Η παρούσα απόφαση αντικαταστάθηκε με την Υπουργική Απόφαση 11026/19.2.2020

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21