logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 12/2017 - Βεβαίωση και αναγκαστική είσπραξη πόρων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

03/03/2017

Κωδικοποιημένο
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Με ευθύνη του προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τηρείται, θεωρημένο από τους προϊσταμένους της Διεύθυνσης Διοίκησης Υπηρεσιών ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και του Τμήματος Οικονομικού-Λογιστικού, βιβλίο βεβαίωσης χρεών στο οποίο αναγράφονται οι ετήσιες συνδρομές μελών, οι αμοιβές μελών για πραγματογνωμοσύνες, οι αμοιβές μελών για μελέτες και επιβλέψεις και οι επιβαλλόμενες στα μέλη χρηματικές ποινές.

2. Με μέριμνα και ευθύνη του προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού-Λογιστικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συντάσσεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο κάθε έτους για τις οφειλές που γεννήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος, κατάσταση μελών φερόμενων ως οφειλετών, βάσει των τηρούμενων και γνωστοποιουμένων στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στοιχείων για τα μέλη του.

3. Στην κατάσταση μελών φερομένων ως οφειλετών αναγράφονται και μνημονεύονται τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο και το όνομα του πατέρα του μέλους που φέρεται ως οφειλέτης καθώς και ο κλάδος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στον οποίο ανήκει.

β) Το ποσό της οφειλής.

γ) Το είδος της οφειλής και η αιτία της, με μνεία των στοιχείων και των εγγράφων που το αποδεικνύουν.

δ) Το οικονομικό έτος ή η χρονολογία γέννησης της οφειλής κατά περίπτωση. 

Τα αποδεικτικά έγγραφα της παρούσας παραγράφου φυλάσσονται σε χωριστό για κάθε οφειλέτη φάκελο, με ευθύνη του προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού-Λογιστικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

4. Με ευθύνη του προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., η κατάσταση μελών φερομένων ως οφειλετών, η οποία συνοδεύεται, εφόσον συντρέχει περίπτωση, από τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις οφειλές, υποβάλλεται υπογεγραμμένη από τον ίδιο στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. το αργότερο μέχρι το τέλος του προαναφερομένου εξαμήνου.

5. Το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εντός δύο (2) μηνών από την υποβολή σ' αυτό της κατάστασης μελών φερομένων ως οφειλετών, υποχρεούται, με απόφασή του, να εγκρίνει ή να μην εγκρίνει, μερικά ή ολικά, την ανωτέρω κατάσταση. Η κατάσταση μελών φερομένων ως οφειλετών, κατά το μέρος που εγκρίνεται, μετονομάζεται σε προσωρινή κατάσταση οφειλετών.

6. Σε εκτέλεση της απόφασης του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που λαμβάνεται σύμφωνα με την παρ. 5, ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού-Λογιστικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. εφαρμόζει τη διαδικασία του άρθρου 6 του ν. 2690/1999 (Α΄ 45). Η διαδικασία αυτή περατώνεται με τη σύνταξη εισήγησης από τον προϊστάμενο του Τμήματος ΟικονομικούΛογι του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για κάθε έναν από τους οφειλέτες, σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο της παρ. 7, το αργότερο εντός ενός (1) έτους από τη λήψη της ανωτέρω απόφασης του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

7. Με ευθύνη του προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συντάσσονται και υποβάλλονται στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. τμηματικές προσωρινές καταστάσεις οφειλετών ανάλογα με την πρόοδο της διαδικασίας της παρ. 6, οι οποίες καταρτίζονται βάσει των στοιχείων των παρ. 5 και 6 και συνοδεύονται από εισήγηση του ίδιου προϊσταμένου, για κάθε έναν από τους οφειλέτες. Οι εν λόγω τμηματικές προσωρινές καταστάσεις οφειλετών υποβάλλονται στο Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ανά τρίμηνο κατά τον τρίτο (3ο), έκτο (6ο), ένατο (9ο), δωδέκατο (12ο) και δέκατο πέμπτο (15ο) μήνα από τη λήψη της απόφασης της παρ. 5 και περιλαμβάνουν τους οφειλέτες για τους οποίους η διαδικασία της παρ. 6 έχει ολοκληρωθεί μέσα στο ίδιο ή στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

8. Το Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εντός δύο (2) μηνών από την υποβολή σ' αυτό της τμηματικής προσωρινής κατάστασης οφειλετών, υποχρεούται, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του, να κυρώσει ή να μην κυρώσει, μερικά ή ολικά, την κατάσταση αυτή, η οποία, κατά το μέρος που κυρώνεται, μετονομάζεται σε οριστική κατάσταση οφειλετών. Με την ίδια απόφαση εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού-Λογιστικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να ενεργήσουν τα νόμιμα για τη βεβαίωση και την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών της οριστικής κατάστασης οφειλετών, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 1474/1984.

9. Βάσει της οριστικής κατάστασης οφειλετών της παρ. 8, βεβαιώνονται ως έσοδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο οικείο βιβλίο της παρ. 1, τα χρέη όσων περιλαμβάνονται στην κατάσταση οφειλετών οι οποίοι εγγράφονται σ’ αυτό ως οφειλέτες των εν λόγω χρεών, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της ανωτέρω κυρωτικής απόφασης του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Η κατά τα ανωτέρω βεβαίωση ως εσόδου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. οποιουδήποτε χρέους οφειλέτη του παρόντος άρθρου, η οποία πραγματοποιείται με ορισμένο αύξοντα αριθμό στο οικείο βιβλίο και περιέχει, εκτός της μνείας της ημερομηνίας πραγματοποίησης της, τα στοιχεία της παρ. 3 και τα στοιχεία της κυρωτικής απόφασης της παρ. 8, αποτελεί νόμιμο τίτλο για την αναγκαστική είσπραξη του εσόδου τούτου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ (ν.δ. 356/1974, Α΄ 90), όπως ισχύει κάθε φορά.

10. Για την αναγκαστική είσπραξη των εσόδων του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. που βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με την παρ. 9, ο προϊστάμενος του Τμήματος Οικονομικού-Λογιστικού του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. διαβιβάζει προς τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τίτλους είσπραξης (χρηματικούς καταλόγους) και περιληπτικές καταστάσεις βεβαίωσης, επισυνάπτοντας απόφαση της παρ. 8. 

Στους τίτλους είσπραξης περιέχονται τα οριζόμενα στο άρθρο 55 του π.δ. 16/1989 (Α΄ 6) στοιχεία και επιπλέον αναγράφεται υποχρεωτικώς η ημερομηνία παραγραφής της απαίτησης. Η αναγκαστική είσπραξη ενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 91 του ΚΕΔΕ, όπως κάθε φορά ισχύουν.

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send