logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 28/2017 - Επιστροφή και ελάχιστα εγγυημένα όρια εξυπηρέτησης εισαγομένων κεφαλαίων εξωτερικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/04/2017

Κωδικοποιημένο
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Επιστροφή και εξυπηρέτηση κεφαλαίων εξωτερικού. Εγκρίνεται, βάσει του άρθρου 16 του ν.δ. 2687/1953 και με την επιφύλαξη του εκάστοτε ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που ρυθμίζει τα της ελευθερίας κινήσεως των κεφαλαίων και της ελευθερίας των τρεχουσών συναλλαγών:

α) Η ελεύθερη μεταφορά κερδών, με τη μορφή μερισμάτων επί Μετοχικού Κεφαλαίου εισαχθέντος ή εισαχθησομένου βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(α) του παρόντος προεδρικού διατάγματος.

β) Η επιστροφή και εξυπηρέτηση Δευτερογενούς Χρέους εισαχθέντος ή εισαχθησομένου βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(β) του παρόντος προεδρικού διατάγματος με τη μορφή πληρωμής τόκων και αποπληρωμών κεφαλαίου.

γ) Η επιστροφή και εξυπηρέτηση κεφαλαίων από κάθε μορφής άλλες δανειακές συμβάσεις, όπως από Καθορισμένες Δανειακές Συμβάσεις, εισαχθέντων ή εισαχθησομένων βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(γ) του παρόντος προεδρικού διατάγματος με τη μορφή αμοιβών, πληρωμών τόκων και αποπληρωμών κεφαλαίου.

δ) Η επιστροφή Μετοχικού Κεφαλαίου εισαχθέντος ή εισαχθησομένου βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(α) του παρόντος προεδρικού διατάγματος, σε συνέχεια μείωσης Μετοχικού Κεφαλαίου επιτρεπόμενης σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης Παραχώρησης ή/ και λύσης της Εταιρείας η οποία θα λάβει χώρα μετά την λήξη της διάρκειας ή/ και τη λύση της Σύμβασης Παραχώρησης.

2. Εγγυημένα ελάχιστα όρια επιστροφής και εξυπηρέτησης κεφαλαίων εξωτερικού.

Εγκρίνουμε δυνάμει του άρθρου 5 του νομοθετικού διατάγματος 2687/1953 (σε περίπτωση υφιστάμενων ή μελλοντικής επιβολής περιορισμών κίνησης κεφαλαίων ή/ και συναλλάγματος):

α) την επιστροφή Μετοχικού Κεφαλαίου, εισαχθέντος ή εισαχθησομένου βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(α) του παρόντος προεδρικού διατάγματος, που δεν θα υπερβαίνει ετησίως το 10% του εν λόγω Μετοχικού Κεφαλαίου.

β) την επιστροφή μερισμάτων επί του Μετοχικού Κεφαλαίου, που δεν θα υπερβαίνει ετησίως το 12% του Μετοχικού Κεφαλαίου εισαχθέντος ή εισαχθησομένου βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(α) του παρόντος προεδρικού διατάγματος.

γ) την επιστροφή κεφαλαίων εξωτερικού, εισαχθέντων ή εισαχθησομένων βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(β) του παρόντος προεδρικού διατάγματος, σχετικών με αποπληρωμές κεφαλαίου Δευτερογενούς Χρέους, που δεν θα υπερβαίνει ετησίως το 10% των ποσών του Δευτερογενούς Χρέους.

δ) την επιστροφή κεφαλαίων εξωτερικού, εισαχθέντων ή εισαχθησομένων βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(β) του παρόντος προεδρικού διατάγματος, σχετικών με την πληρωμή τόκων Δευτερογενούς Χρέους, που δεν θα υπερβαίνει ετησίως το 10% των ποσών του Δευτερογενούς Χρέους .

ε) την επιστροφή κεφαλαίων εξωτερικού, εισαχθέντων ή εισαχθησομένων βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(γ) του παρόντος προεδρικού διατάγματος, σχετικών με αποπληρωμές κεφαλαίου οποιωνδήποτε δανειακών συμβάσεων, όπως οι Καθορισμένες Δανειακές Συμβάσεις, που δεν θα υπερβαίνει ετησίως το 10% των ποσών των εν λόγω δανείων.

στ) την επιστροφή κεφαλαίων εξωτερικού, εισαχθέντων ή εισαχθησομένων βάσει του άρθρου 1 παρ. 2(γ) του παρόντος προεδρικού διατάγματος, σχετικών με πληρωμές τόκων οποιωνδήποτε δανειακών συμβάσεων, όπως οι Καθορισμένες Δανειακές Συμβάσεις, που δεν θα υπερβαίνει ετησίως το 10% των ποσών των εν λόγω δανείων.

3. Η βάσει του παρόντος άρθρου επιστροφή κεφαλαίων, δεν επιτρέπεται πριν την παρέλευση ενός έτους από την Ημερομηνία Έναρξης Παραχώρησης, όπως ορίζεται στη Σύμβαση Παραχώρησης, και σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα του έτους από την εισαγωγή τους. Ο περιορισμός του πρώτου εδαφίου της παρούσης παραγράφου δεν καταλαμβάνει την πληρωμή τόκων και κερδών επί των εισαχθέντων κεφαλαίων.

4. Σε περίπτωση επιστροφής κεφαλαίων εξωτερικού κατά παράβαση των οριζομένων στην παράγραφο 3 ανωτέρω, τα κατά παράβαση εισαχθέντα κεφάλαια θα στερούνται της προστασίας και των προνομίων του νομοθετικού διατάγματος 2687/1953.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ