logo-print

Συνταγματική αναθεώρηση: Λάβετε μέρος στο διάλογο μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης

Καταθέστε τις απόψεις σας για τη συνταγματική αναθεώρηση, απαντώντας στα σχετικά ερωτήματα online

30/04/2017

16/11/2017

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τη δυνατότητα συμμετοχής στο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης, παρέχει η Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, η ηλεκτρονική διαβούλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αποτελεί βασικό στοιχείο της όλης διαδικασίας Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση και για το λόγο αυτό η επιλογή της συγκεκριμένης διαδικασίας στοχεύει στην κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση των απόψεων των πολιτών.

Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η Επιτροπή παρέχει τη δυνατότητα σε όσους και όσες συμμετέχουν στην διαδικασία να δουν το σχετικό ερωτηματολόγιο εδώ, ενώ παρέχει σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τη χρήση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα διαβούλευσης υλοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του κέντρου (www.ekdd.gr).

Για την είσοδο στην πλατφόρμα διαβούλευσης οι πολίτες ανακατευθυνθύνονται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας αυθεντικοποίησης που παρέχεται από το TAXIS NET.

Κατά την διαδικασία αυθεντικοποίησής στην ιστοσελίδα του TAXIS NET ζητείται η συγκατατάθεση του χρήστη για την προσπέλαση των στοιχείων ΑΦΜ, Φύλο, Ηλικία, ΤΚ που τηρούνται από τον αρμόδιο φορέα.

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή, τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την ίδια μόνο για στατιστικούς λόγους, ενώ το ΑΦΜ θα χρησιμοποιηθεί από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διαβούλευσης για την παροχή της δυνατότητας τμηματικής συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου.

Τα επιμέρους βήματα που ακολουθούνται για την συμμετοχή στην ηλεκτρονική διαβούλευση και τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων είναι:

Βήμα 1: Αυθεντικοποίηση / πιστοποίηση με τους κωδικούς του TAXIS ΝΕΤ

Βήμα 2: Παροχή εξουσιοδότησης για την προσπέλαση των στοιχείων ΑΦΜ,  φύλο, ηλικία, περιοχή (Ταχυδρομικός  Κώδικας), χαρακτηρισμού «φυσικό» ή «νομικό πρόσωπο».

Βήμα 3: Επιλογή ερωτηματολογίου θεματικής ενότητας για συμπλήρωση.  Κάθε θεματική ενότητα περιλαμβάνει ερωτήσεις κλειστού τύπου καθώς και δυνατότητα εισαγωγής ελεύθερου κειμένου.  Για την ολοκλήρωση του ερωτηματολογίου δεν είναι υποχρεωτική η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις.  Με την επιλογή της «Υποβολής» του ερωτηματολογίου, το ερωτηματολόγιο της θεματικής κατατίθεται στο σύστημα και χαρακτηρίζεται ως ολοκληρωμένο. 

Μετά την υποβολή του ερωτηματολογίου δεν είναι δυνατή η επιστροφή σε αυτό.

Για να συμμετέχετε στη διαβούλευση επισκεφθείτε το syntagma-dialogos.gov.gr

Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ