logo-print

Συγκρότηση και λειτουργία Δημόσιων Στρατιωτικών Ταμείων στο Στρατό Ξηράς

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα 26/2017

01/05/2017

16/11/2017

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Με το Προεδρικό Διάταγμα 26/2017 ρυθμίζονται ζητήματα αναφορικά με τη σύσταση και τη διάλυση Δημόσιων Στρατιωτικών Ταμείων.

Όπως ορίζεται στο διάταγμα, φε αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που δε δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συνιστώνται και διαλύονται τα Δημόσια Στρατιωτικά Ταμεία (ΔΣΤ) στο Στρατό Ξηράς (ΣΞ).

Τα ΔΣΤ του ΣΞ είναι μονάδες του Οικονομικού Σώματος, υπάγονται απευθείας στη Διεύθυνση Οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και διέπονται από τις, ισχύουσες κάθε φορά, διατάξεις που αφορούν στη συγκρότηση και την οργάνωση των στρατιωτικών μονάδων. 

Τα ΔΣΤ του ΣΞ έχουν ως κύρια αποστολή τη διενέργεια, για λογαριασμό του Δημοσίου, εισπράξεων, καθώς και πληρωμών των πάσης φύσης δαπανών του ΣΞ, με την εξόφληση των αντίστοιχων τίτλων πληρωμής στο όνομα του δικαιούχου ή της αρμόδιας μονάδας για την πληρωμή των εκκαθαρισμένων απαιτήσεων κατά του Δημοσίου.

Η εξυπηρέτηση μονάδων των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Ειδικών Φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τα ΔΣΤ του ΣΞ σύμφωνα με τις εκάστοτε διαμορφούμενες ανάγκες, γίνεται με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις εισπράξεις και τις πληρωμές των πάσης φύσης δαπανών των μονάδων του ΣΞ.

Δείτε αναλυτικά το Προεδρικό Διάταγμα 26/2017

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ