logo-print

Άρθρο 4 - Υπουργική Απόφαση 951/44337/21.4.2017 - Πιστοποιητικά ικανότητας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/04/2017

Κωδικοποιημένο
Ποινικός Κώδικας Ι
Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

1. Για την εφαρμογή του άρθρου 7 του Κανονισμού, οι διαδικασίες σφαγής στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων εκτελούνται μόνο από πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας του άρθρου 21 του Κανονισμού, το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 126/2000 (Α’111), όπως κάθε φορά ισχύουν.

2. Για την εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 21 του Κανονισμού, οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν στην αρμόδια αρχή της περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 1, στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η εγκατάσταση του σφαγείου στο οποίο απασχολούνται, αίτηση για την έκδοση προσωρινού πιστοποιητικού ικανότητας, συνοδευόμενη από:

α) βεβαίωση εγγραφής σε Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος του π.δ. 126/2000, όπως κάθε φορά ισχύει,

β) υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75), στην οποία αναγράφεται ότι δεν του έχει χορηγηθεί προηγουμένως άλλο προσωρινό πιστοποιητικό ικανότητας της ίδιας εμβέλειας και ότι δεν έχει διαπράξει σοβαρή παράβαση του ενωσιακού ή/και του εθνικού δικαίου για την προστασία των ζώων κατά τα τρία (3) έτη που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης για το πιστοποιητικό αυτό.

Η αρμόδια αρχή της περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 1, μετά την εξέταση της αίτησης και των συνοδευόμενων δικαιολογητικών και τον έλεγχο της εφαρμογής της περ. β’ της παρ. 5 του άρθρου 21 του Κανονισμού, εκδίδει προσωρινό πιστοποιητικό ικανότητας, το οποίο ισχύει μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού ικανότητας του άρθρου 21 του Κανονισμού, το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 126/2000, όπως κάθε φορά ισχύουν, και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες. Το προσωρινό πιστοποιητικό του προηγούμενου εδαφίου ανακαλείται από την αρμόδια αρχή της περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 1 με την έκδοση του πιστοποιητικού ικανότητας του άρθρου 21 του Κανονισμού, το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 126/2000, όπως κάθε φορά ισχύουν. Σε κάθε περίπτωση το προσωρινό πιστοποιητικό παύει να ισχύει μετά το πέρας τριών (3) μηνών από την έκδοσή του και ανακαλείται.

3. Οι διατάξεις της περ. α’ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τον υπεύθυνο για την καλή μεταχείριση των ζώων του άρθρου 17 του Κανονισμού, στα σφαγεία που διενεργούν σφαγή στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων.

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send