logo-print

Άρθρο 5 - Υπουργική Απόφαση 951/44337/21.4.2017 - Διαδικασία έγκρισης σφαγείου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

27/04/2017

Κωδικοποιημένο
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. α) με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 29 του Κανονισμού, οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις οι οποίες προτίθενται να εφαρμόσουν σφαγή στα πλαίσια λατρευτικών τύπων σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 και την περ. α’ του άρθρου 3 της παρούσας, υποβάλλουν αίτηση στην αρχή της περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 1 για έγκριση εγκατάστασης σύμφωνα με το άρθρο 6 του π.δ. 79/2007 (Α’ 95), όπως κάθε φορά ισχύει. Στην αίτηση του προηγούμενου εδαφίου αναγράφονται, πέρα των στοιχείων του άρθρου 6 του π.δ. 79/2007 (Α’ 95), όπως κάθε φορά ισχύει, τα στοιχεία της παρ. 2 του άρθρου 14 του Κανονισμού, οι ημέρες κατά τις οποίες θα διενεργείται κατά αποκλειστικότητα σφαγή στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, ο μέγιστος αριθμός και το μέγιστο βάρος ανά είδος ζώου.

β) Η εγκατάσταση εγκρίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του π.δ. 79/2007, όπως κάθε φορά ισχύει, μετά από επιτόπιο έλεγχο της τριμελούς επιτροπής του ίδιου ως άνω άρθρου, προκειμένου να επαληθευτεί και η συμμόρφωση με τον Κανονισμό και με τις διατάξεις της παρούσας.

2. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 29 του Κανονισμού, για την επέκταση των δραστηριοτήτων ενός σφαγείου ήδη εγκεκριμένου σύμφωνα με το άρθρο 6 του π.δ. 79/2007, όπως κάθε φορά ισχύει, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην έγκρισή του η σφαγή στο πλαίσιο λατρευτικών τύπων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 10 του π.δ. 79/2007, όπως κάθε φορά ισχύουν και διενεργείται επιτόπιος έλεγχος της τριμελούς επιτροπής του άρθρου 6 του ιδίου ως άνω π.δ. προκειμένου να επαληθευτεί και η συμμόρφωση με τον Κανονισμό και με τις διατάξεις της παρούσας.

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
send