logo-print

Άρθρο 6 - Κανονισμός Λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) - Λήψη αποφάσεων και πρακτικά συνεδριάσεων του Συμβουλίου Διοίκησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/05/2017

Πολιτειολογία
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012

1.- Η διάσκεψη για τη λήψη απόφασης ή τη διατύπωση γνώμης ή πρότασης γίνεται, είτε αμέσως μετά από τη συζήτηση, είτε σε χρόνο που ορίζει ο Πρόεδρος και λαμβάνεται ή διατυπώνεται, αντίστοιχα, με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών και σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου ή σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας αυτού η ψήφος του αναπληρωτή του. Το μέλος που απέχει από την ψηφοφορία ή δίδει λευκή ψήφο θεωρείται απόν.

2.- Αν η συζήτηση της υπόθεσης διαρκεί περισσότερες από μία συνεδριάσεις, η απόφαση λαμβάνεται από τα μέλη που μετέχουν στην τελευταία συνεδρίαση.

3.- Η ψηφοφορία είναι φανερή, εκτός από περιπτώσεις αποφάσεων που αφορούν σε κωλύματα ή σε ασυμβίβαστα μελών της Αρχής, που είναι μυστική. Η ψηφοφορία αρχίζει κατά σειρά από το νεότερο στο αρχαιότερο μέλος. Τη σειρά στην περίπτωση του προηγούμενου εδαφίου καθορίζει η πράξη διορισμού των μελών. Ο Πρόεδρος ψηφίζει πάντοτε τελευταίος.

4.- Για κάθε μία από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Διοίκησης συντάσσεται πρακτικό, στο οποίο μνημονεύονται, ιδίως, η βεβαίωση ότι υπήρξε κλήτευση, τα ονόματα και η ιδιότητα των παριστάμενων μελών του Συμβουλίου Διοίκησης και ο τρόπος της συμμετοχής σε αυτή, τα ονόματα των λοιπών παρισταμένων, ο τόπος και ο χρόνος της συνεδρίασης, το σημείο κατά το οποίο αποχώρησαν οι λοιποί παριστάμενοι, τα θέματα που συζητήθηκαν, συνοπτική, αλλά περιεκτική αναφορά στο περιεχόμενο της εισήγησης, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και η απόφαση που λήφθηκε ή η γνώμη που διατυπώθηκε.

5.- Στο πρακτικό καταχωρίζονται οι γνώμες και τα ονόματα των μελών που μειοψήφησαν. Αν πρόκειται για συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης προς διατύπωση απλής γνώμης ή πρότασης στο οικείο πρακτικό καταχωρίζονται υποχρεωτικώς όλες οι επί μέρους γνώμες ή προτάσεις που διατυπώθηκαν και τέθηκαν σε ψηφοφορία.

6.- α) Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Διοίκησης τηρούνται από τον γραμματέα, υπογράφονται από τον Πρόεδρο και από όλα τα συμμετέχοντα σε αυτές μέλη, το συντομότερο δυνατόν και όχι πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία συνεδρίασης κατά την οποία λήφθηκε η απόφαση.

β) Έως την καθαρογραφή των πρακτικών μπορεί να χορηγείται στην οικεία υπηρεσία βεβαίωση για τις γνώμες - αποφάσεις, προτάσεις, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο. Βάσει της βεβαίωσης αυτής μπορεί να πραγματοποιούνται από τον Διοικητή και τα όργανα της Αρχής οι απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες για την εκτέλεση των αποφάσεων του Συμβουλίου Διοίκησης.

γ) Με απόφαση του Συμβουλίου Διοίκησης μπορεί να χαρακτηρίζονται ως απόρρητα πρακτικά ή εισηγήσεις, εφόσον, κατά την αιτιολογημένη κρίση αυτού, συντρέχουν λόγοι οι οποίοι το επιβάλλουν

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send