logo-print

Άρθρο 2 - Προεδρικό Διάταγμα 38/2017 - Συνεδριάσεις Ολομέλειας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

04/05/2017

Κωδικοποιημένο
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών συνεδριάζει σε Ολομέλεια, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της, κάθε φορά που ανακύπτει ζήτημα αρμοδιότητάς της, όπως ορίζεται στο άρθρο 354 του ν. 4412/2016 (Α' 147).

2. Η πρόσκληση για συνεδρίαση της Ολομέλειας γίνεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και κατ' εξαίρεση με επιστολή, τηλεομοιοτυπία ή τηλεφωνική υπηρεσία σύντομου μηνύματος, υπό τους όρους του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Η γραμματεία του γραφείου Προέδρου μεριμνά για τη σύνταξη της ημερήσιας διάταξης κάθε συνεδρίασης και των πρακτικών αυτής.

3. Η Ολομέλεια συνεδριάζει στην έδρα της Επιτροπής. Οι συνεδριάσεις της είναι μυστικές.

4. Απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη των αποφάσεων της Ολομέλειας συνιστά η παρουσία τουλάχιστον 2/3 των μελών της.

5. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Αν δεν καθίσταται δυνατός ο σχηματισμός της πλειοψηφίας αυτής, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ωσότου σχηματιστεί απόλυτη πλειοψηφία με την υποχρεωτική προσχώρηση, κάθε φορά, εκείνου ή εκείνων που διατυπώνουν την ασθενέστερη γνώμη, σε μια από τις επικρατέστερες. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην Ολομέλεια υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Οι απόψεις της μειοψηφίας καταγράφονται στα πρακτικά.

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send