logo-print

Άρθρο 13 - Προεδρικό Διάταγμα 42/2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/05/2017

Κωδικοποιημένο
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση

Το άρθρο 23 του π.δ. 56/2016 αντικαθίσταται ως εξής:

«Αρθρο 23

Βαθμός Απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ - Πτυχίου ΕΠΑ.Λ

1. Βαθμός απολυτηρίου είναι ο Γ.Μ.Ο, ο οποίος εξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 12 του παρόντος π.δ. των μαθημάτων της τελευταίας τάξης (Γ' για τα Ημερήσια και Δ' για τα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ.). Στο απολυτήριο αναγράφονται, εκτός από το βαθμό, ο τομέας και η ειδικότητα που παρακολούθησε ο μαθητής και οι βαθμοί ετήσιας επίδοσης των μαθημάτων της τελευταίας τάξης.

2. α) Βαθμός πτυχίου για τα Ημερήσια ΕΠΑ.Λ. είναι ο Μέσος Όρος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθημάτων ειδικότητας της Γ' τάξης.

β) Βαθμός πτυχίου για τα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. είναι ο Μέσος Όρος των βαθμών ετήσιας επίδοσης των μαθημάτων ειδικότητας των Γ' και Δ' τάξεων που είναι ίδια με τα μαθήματα ειδικότητας της Γ' τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ.

Στην περίπτωση μαθήματος ειδικότητας των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. που διδάσκεται μόνο στη Γ' τάξη ή μόνο στη Δ' τάξη, ο βαθμός του μαθήματος αυτού προσμετράται αυτούσιος για την εξαγωγή του βαθμού πτυχίου.

Στην περίπτωση μαθήματος ειδικότητας των εσπερινών ΕΠΑ.Λ. που διδάσκεται σε δύο συνεχόμενα έτη κατά την Γ' και Δ' τάξη, ο βαθμός ετήσιας επίδοσης του μαθήματος ο οποίος χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του βαθμού πτυχίου είναι ο μέσος όρος των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθήματος στα δύο αυτά έτη.

Στα ανωτέρω πτυχία αναγράφονται, εκτός από το βαθμό, ο τομέας και η ειδικότητα που παρακολούθησε ο μαθητής.

4. Τα απολυτήρια και τα πτυχία εκδίδονται μία φορά και δεν αλλάζουν. Τα απολυτήρια και τα πτυχία των Ιδιωτικών ΕΠΑ.Λ. θεωρούνται και επικυρώνονται από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.».

Σημειώσεις επί του νόμου

Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 4 του Ν. 4473/2017, οι διατάξεις του π.δ. 42/2017, πλην του άρθρου 13 και της παραγράφου 7 του άρθρου 14, εφαρμόζονται για το τρέχον σχολικό έτος.

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send