logo-print

Άρθρο 8 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 8592/17.5.2017 - Κυρώσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/05/2017

Κωδικοποιημένο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση

1. Παράλειψη γνωστοποίησης πριν από την έναρξη λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ή παράλειψη γνωστοποίησης των στοιχειών που πρόκειται να μεταβληθούν ή μεταβλήθηκαν ή παροχής αναληθών στοιχείων κατά τη γνωστοποίηση ή τη μεταβολή, επάγεται την επιβολή των κυρώσεων της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4442/2016 με βάση την ακόλουθη εξίσωση προσδιορισμού ύψους προστίμου:

ΠΡΟΣΤΙΜΟ= Τιμή βάσης* Συντελεστής επιπέδου παράβασης* Συντελεστής δυναμικότητας* Συντελεστής πρόσθετων εγκαταστάσεων

Όπου:

ΤΙΜΗ ΒΑΣΗΣ= 500 ευρώ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ= 1 έως 5 αναλόγως με το επίπεδο της παράβασης γνωστοποίησης ως ακολούθως:

α) Αν πρόκειται για παράλειψη πρώτης γνωστοποίησης: 5

β) Αν πρόκειται για ανακριβή / αναληθή δήλωση αναφορικά με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα πεδία Α και Β της γνωστοποίησης ή παράλειψη μεταβολής στοιχείων αυτών: 4

γ) Αν πρόκειται για ανακριβή/αναληθή δήλωση αναφορικά με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πεδίο Γ της γνωστοποίησης ή παράλειψη μεταβολής στοιχείων αυτού: 3

δ) Αν πρόκειται για ανακριβή / αναληθή δήλωση αναφορικά με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πεδίο Δ και στο παράρτημα της γνωστοποίησης ή παράλειψη μεταβολής στοιχείων αυτών: 1-3 ανάλογα με τον αριθμό και τη σπουδαιότητα των στοιχείων

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ = 1 έως 2,5 αναλόγως με το μέγεθος του καταλύματος ή της οργανωμένης τουριστικής κατασκήνωσης (camping) ως ακολούθως:

Τουριστικά Καταλύματα:

α) Δυναμικότητας σε Κλίνες: έως 100 1

β) Δυναμικότητας σε Κλίνες: από 101 έως 400 1,5

γ) Δυναμικότητας σε Κλίνες: από 401 και άνω 2,5

Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping):

α) Δυναμικότητας σε θέσεις: έως 50 1

β) Δυναμικότητας σε Θέσεις: από 51 έως 125 1,5

γ) Δυναμικότητας σε Θέσεις: από 126 και άνω 2,5

Στις θέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτές των οικίσκων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ως ακολούθως:

α) Μία έως δύο κολυμβητικές δεξαμενές: 1,5

β) Τρεις έως πέντε κολυμβητικές δεξαμενές: 1,7

γ) Πέντε και άνω κολυμβητικές δεξαμενές: 1,9

δ) Λειτουργία Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και κολυμβητικών δεξαμενών: 2

Αν η παράβαση εντοπίζεται αυτοτελώς στη γνωστοποίηση ή παράλειψη γνωστοποίησης των μεταβληθέντων στοιχειών ή στην παροχή αναληθών στοιχείων των κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν εντός του τουριστικού καταλύματος, επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 7, της υπ’ αριθμ. 7888/8.5.2017 κοινής απόφασης των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών και της Υπουργού Τουρισμού «Απλούστευση πλαισίου λειτουργίας και χρήσης κολυμβητικών δεξαμενών»:

2. Το πρόστιμο δύναται να προσαυξάνεται ή να μειούται ως εξής:

α) Εάν διαπιστώνεται παράβαση καθ’ υποτροπή εντός δύο ετών από τη διαπίστωση της προηγούμενης, το πρόστιμο προσαυξάνεται έως και χίλια ευρώ.

β) Εάν ο φορέας ανταποκρίνεται και συμμορφώνεται εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία διεξαγωγής του ελέγχου, το πρόστιμο μπορεί να μειούται κατά 25%. Ειδικά στην περίπτωση που η παράβαση συνίσταται στη μη υποβολή του προβλεπόμενου παραβόλου, εάν ο φορέας συμμορφώνεται εντός πέντε (5) ημερών, δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

3. Πριν από την επιβολή του προστίμου, καλείται ο φορέας της δραστηριότητας να εκθέσει εγγράφως τις απόψεις του εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη σχετική ειδοποίηση. Εφόσον η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, εκδίδεται η απόφαση επιβολής προστίμου.

4. Πέραν των προστίμων που προβλέπονται στις παρ. 1 και 2 του άρθρου αυτού, εφ’ όσον κατά τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών στο τουριστικό κατάλυμα διαπιστωθεί ότι ο φορέας δεν τηρεί στο φάκελο της επιχείρησης τα προβλεπόμενα του άρθρου 6 της παρούσης δικαιολογητικά, ή έχει παραβιάσει οποιονδήποτε επιμέρους όρο και προϋπόθεση, που προβλέπεται για τη λειτουργία του τουριστικού καταλύματος ή και της κολυμβητικής δεξαμενής, επιβάλλονται οι κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας

5. Όπου στην κείμενη νομοθεσία προβλέπεται το διοικητικό μέτρο της αναστολής ισχύος του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ), νοείται εφεξής η διακοπή λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος με τη σφράγισή του.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send