logo-print

Θέσεις ασκούμενων δικηγόρων στο Δήμο Αθηναίων

Αιτήσεις έως 16 Ιουνίου 2017

05/06/2017

16/11/2017

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί όσες ασκούμενες/όσους ασκούμενους δικηγόροι που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας έξι (6) μηνών με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, να υποβάλουν την αίτησή τους από 06/06/2017  έως και 16/06/2017.

Οι θέσεις των ασκούμενων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν την άσκησή τους στη Νομική Διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων ορίζονται σε δεκαπέντε (15).

Ημερομηνία έναρξης της άσκησης διάρκειας έξι (6) μηνών είναι η Δευτέρα 02/10/2017.

Ημερομηνία ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων: 31/05/2017

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Οι αιτήσεις των υποψηφίων συντάσσονται σύμφωνα με το σχετικό επισυναπτόμενο υπόδειγμα που χορηγεί ο Δήμος Αθηναίων και υποβάλλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο πρωτόκολλο του Δήμου Αθηναίων, Λιοσίων 22, 2ος όροφος.

Ο έλεγχος των αιτήσεων των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί από τη Νομική Διεύθυνση.

Στις αιτήσεις οι ενδιαφερόμενες/οι δηλώνουν : α) στοιχεία δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, β) αριθμό μητρώου ασκουμένου και γ) στοιχεία επικοινωνίας (ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση).

Με την αίτηση συνυποβάλλονται αντίγραφα τίτλων σπουδών, σύντομο βιογραφικό σημείωμα και βεβαίωση εγγραφής του αιτούντα στο ειδικό μητρώο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Εφόσον ο υποψήφιος δεν έχει εγγραφεί στο ειδικό μητρώο, υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της κατατεθειμένης αίτησης εγγραφής του με τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου. Η έναρξη της άσκησης, προϋποθέτει την εγγραφή στο ειδικό μητρώο ασκουμένων του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, το αργότερο εντός 10 ημερών από την επιλογή του. Στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτήσεις υπερβαίνουν τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων, η επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση, η οποία θα διενεργηθεί, αντίστοιχα, στο Δήμο Αθηναίων (οδός Λιοσίων αρ. 22) με την παρουσία των ενδιαφερομένων και τα ονόματα των επιλεγέντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Η άσκηση θα γίνεται στη Νομική Διεύθυνση του Δήμου Αθηναίων και τη διοικητική εποπτεία του Προϊσταμένου της Νομικής Διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος τήρησης και ελέγχου του παρουσιολογίου και άσκησης των απασχολούμενων ασκούμενων δικηγόρων. Η αμοιβή των ασκούμενων δικηγόρων θα καταβάλλεται με βάση το παρουσιολόγιο, με ένταλμα από την αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου.

Το ωράριο απασχόλησης των ασκούμενων δικηγόρων ορίζεται σε οκτώ (8) ώρες. Το παρουσιολόγιο θα τηρείται στη Γραμματεία της Νομικής Διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων.

Τη βεβαίωση άσκησης χορηγεί ο Προϊστάμενος της Νομικής Διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη και τις σχετικές αιτήσεις στο cityofathens.gr.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ