logo-print

Εφετείο Αθηνών: Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων

Από Δευτέρα 3/7 έως και Παρασκευή 14/7, από ώρα 11:00 έως 13:00

03/07/2017

16/11/2017

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Ανακοίνωση

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας μετά από ανοιχτή συνεδρίασή του στο χώρο του Εφετείου Αθηνών στις 29/06/2017, με την παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων που υπηρετούν στο ανωτέρω Δικαστήριο, αφού εκτίμησε την τραγική κατάσταση που επικρατεί, κυρίως στο ποινικό τμήμα, λόγω του τεράστιου όγκου εργασίας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την εισήγηση των συναδέλφων αποφάσισε ομόφωνα:

Την συνέχιση των δίωρων διακοπών όλων των εργασιών της Γραμματείας του Εφετείου Αθηνών, από την Δευτέρα 3/7/2017 έως και την Παρασκευή 14/7/2017, καθημερινά από ώρα 11:00 έως 13:00 με κύριο σκοπό:

  • Την προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των συναδέλφων μας από τον τεράστιο όγκο εργασίας που έχουν φορτωθεί, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με άμεσο πλέον και τον κίνδυνο παραγραφών υποθέσεων στα χέρια των Γραμματέων, γεγονός που αναγνωρίζεται και από την Διοίκηση του Εφετείου Αθηνών.
  • Την επίσπευση των προσλήψεων που έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα.
  • Την άμεση ολοκλήρωση του έργου της επιτροπής ανακατανομής των οργανικών θέσεων καθώς και την άμεση υλοποίηση του πορίσματός της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Καταγγέλλουμε την διαχρονική αδιαφορία των Κυβερνήσεων, που ενώ γνώριζαν ότι θα συσσωρευτούν στο Εφετείο Αθηνών όλες οι μεγάλες δίκες (έχουν φτάσει ήδη τις 35) δεν φρόντισαν αντίστοιχα με την δικαιολογημένη αύξηση των οργανικών θέσεων των Δικαστικών Λειτουργών να στελεχώσουν και με τις αναγκαίες θέσεις την Γραμματεία του Δικαστηρίου με αποτέλεσμα το σημερινό αδιέξοδο.

Οι όποιες αποσπασματικές κινήσεις για προσωρινή επίλυση αντιμετώπιση του προβλήματος με υποχρεωτικές αποσπάσεις, βρίσκουν το συνδικαλιστικό κίνημα αντίθετο γιατί δεν λύνουν ουσιαστικά τα προβλήματα και απλά μεταφέρουν την πίεση και την “φτώχεια” σε προσωπικό και σε άλλες υπηρεσίες.

Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να υλοποιηθούν άμεσα τα ανωτέρω αιτήματα. Επίσης, καλούμε την Διοίκηση του Εφετείου Αθηνών, να συγκαλέσει με την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους την Υπηρεσιακή Συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δικαστηρίου καθώς και σύσκεψη των προϊσταμένων των τμημάτων με την παρουσία και του Δ.Σ. του Συλλόγου έτσι ώστε σε κλίμα διαλόγου και συνεργασίας να αναζητηθούν και εσωτερικές λύσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, παρά τις επιθέσεις που δέχεται το συνδικαλιστικό μας κίνημα για περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να περιστείλει την δράση του και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή καταπίεσης από όποια κέντρα εξουσίας κι αν προέρχεται.

Πηγή: sdya.gr

Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ