logo-print

Άρθρο 5 - Προεδρικό Διάταγμα 58/2017 - Έσοδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/06/2017

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Πόροι της ΑΕΠΠ είναι οι εξής:

α) κράτηση ύψους 0,06% επί όλων των συμβάσεων που υπάγονται στον νόμο 4412/2016, η οποία υπολογίζεται επί της αξίας κάθε πληρωμής προ φόρων και κρατήσεων, της αρχικής, καθώς και κάθε συμπληρωματικής σύμβασης.

β) Τόκοι και λοιπά έσοδα από τη διαχείριση των κεφαλαίων της.

γ) Δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες ή εισφορές τρίτων.

δ) Έσοδα προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ε) Χρηματοδότηση μέσω της συλλογικής απόφασης έργου (ΣΑΕ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε ευρωπαϊκά ή συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

στ) Κάθε άλλος νόμιμος πόρος.

2α. Οι εισπράξεις των εσόδων διενεργούνται μέσω της Τράπεζας, στην οποία έχει συσταθεί ο ειδικός έντοκος λογαριασμός της ΑΕΠΠ. Οι εισπράξεις, για κάθε μία από τις οποίες εκδίδεται σχετικό γραμμάτιο είσπραξης, καταχωρίζονται ως έσοδα της Αρχής στα οικεία βιβλία, με βάση τις έγγραφες αναγγελίες της τράπεζας που διενήργησε την είσπραξη.

β. Ο Πρόεδρος της Αρχής επιμελείται και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών μεριμνά για την είσπραξη και παρακολούθηση των εσόδων . Επιπρόσθετα , ανά μήνα, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ενημερώνει σχετικά τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης ,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

3.α. Εάν, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, τα πραγματοποιούμενα έσοδα δεν επαρκούν για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών της ΑΕΠΠ, (μισθοδοσία προσωπικού, λειτουργικές δαπάνες κλπ), αυτές καλύπτονται με μορφή επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά από επαρκώς αιτιολογημένο αίτημα στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο αναγράφεται αναλυτικά το αιτούμενο ποσό ανά ΚΑΕ Εξόδων.

β. Σε περίπτωση, κατά την οποία μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, προκύψουν έσοδα που καλύπτουν εν όλω ή εν μέρει τις εν λόγω δαπάνες, το αντίστοιχο ποσό της επιχορήγησης επιστρέφεται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

send