logo-print

Άρθρο 66 - Νόμος 4481/2017 - Ασφάλιση καταδυόμενου προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Κατά παρέκκλιση όσων ορίζονται στην παρ. 5 του άρθρου 24 της υποπαραγράφου Δ.9. της παρ. Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α΄ 94), η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας ασφαλίζουν το κατά το άρθρο 7 της παρ. 7 περίπτωση β΄ εδάφιο πέμπτο του ν. 2557/1997 (Α΄ 271) καταδυόμενο προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατ’ έτος, για κίνδυνο ζωής και υγείας σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Η δαπάνη βαρύνει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

2. Για κάθε ημέρα κατάδυσης καταβάλλεται στο κατ’ άρθρο 7 παρ. 7 περίπτωση ε του ν. 2557/ 1997 (Α΄ 271) καταδυόμενο προσωπικό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ειδική πρόσθετη αμοιβή. Η ειδική πρόσθετη αμοιβή επιβαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (Τ.Α.Π.) και υπόκειται σε φορολογία εισοδήματος και σε όλες τις νόμιμες κρατήσεις. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού καθορίζονται οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις και ο τρόπος καταβολής, καθώς και το ύψος της εν λόγω αμοιβής και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

3. Σε περίπτωση που αρχαιολογική έρευνα καθιστά αναγκαία την απασχόληση καταδυόμενων υπαλλήλων, έχουν δε εξαντληθεί τα ανώτατα όρια που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων ή/και για την ειδική πρόσθετη αμοιβή, η καθ’ υπέρβαση δαπάνη(η ειδική πρόσθετη καταδυτική αμοιβή και η εκτός έδρας μετακίνηση) καλύπτεται από τρίτο πρόσωπο, ημεδαπό ή αλλοδαπό, που είναι κύριος του έργου ή συνεργάζεται στην αρχαιολογική έρευνα. Το ποσό καταβάλλεται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και αποδίδεται στους δικαιούχους υπαλλήλους, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση της υπηρεσίας και απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Τ.Α.Π.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως Ι - Γενικό Μέρος Γ έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

send