logo-print

Άρθρο 77 - Νόμος 4481/2017

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Συνιστάται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ» (Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ), το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

2. Το Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ διοικείται από πενταμελές όργανο (Διοικητική Επιτροπή), στο οποίο μετέχουν πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με κατάρτιση επί του αντικειμένου της ιστορίας του αγροτικού κινήματος ή συναφούς επιστημονικού αντικειμένου. Εξ αυτών τρία (3) μέλη διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και δύο (2) μέλη με απόφαση του Δήμου Κιλελέρ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογράφει μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Κιλελέρ. Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής ορίζεται ένα από τα υποδεικνυόμενα εκ μέρους του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού μέλη που πρέπει να έχει εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου της ιστορίας του αγροτικού κινήματος. Ουδεμία οικονομική αξίωση προκύπτει από τη συμμετοχή προσώπου στη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ.

3. Η θητεία των μελών της Διοικητικής Επιτροπής είναι τριετής και δύναται να παραταθεί με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, το ανώτερο, για ένα επιπλέον έτος πέραν της θητείας του οργάνου.

4. Το Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Πόροι του Μουσείου είναι: (α) τα έσοδα που προέρχονται από την εκμετάλλευση και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, (β) τα έσοδα από την πώληση βιβλίων και εντύπων, από την πώληση εισιτηρίων, καθώς και από την πάσης φύσεως δραστηριότητα του Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ από την παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων, (γ) οι εισφορές και οι λοιπές παροχές των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις, τα προγράμματα, τα συνέδρια, τα σεμινάρια ή τις ημερίδες που οργανώνει το Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ, καθώς και οι εισφορές αυτών που κάνουν χρήση των εν γένει εγκαταστάσεων και υπηρεσιών αυτού, (δ) οι υπέρ του Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ δωρεές, κληρονομιές, κληροδοτήματα και πάσης φύσεως μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων από χαριστική αιτία οποιουδήποτε ημεδαπού ή αλλοδαπού φυσικού ή νομικού προσώπου, (ε) οι τόκοι από τις καταθέσεις του Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ σε τράπεζες ή άλλους πιστωτικούς οργανισμούς, (στ) οι τυχόν επιχορηγήσεις ή παροχές ή κονδύλια, όπως ενδεικτικά κονδύλια από κρατικούς ή άλλους ημεδαπούς ή αλλοδαπούς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, κονδύλια από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς και προγράμματα, περιλαμβανομένων και κονδυλίων εκ προγραμματικών ή άλλων συναφών συμβάσεων, (ζ) οι επιχορηγήσεις ή και χρηματοδοτήσεις από φορείς του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα και σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τη χρηματοδότησή τους μέσω εισφορών, (η) οποιαδήποτε άλλη περιοδική ή εφάπαξ απόδοση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου ή επένδυσης που περιέρχεται στο Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ και δεν κατονομάζεται ειδικώς, καθώς και (θ) πρόσοδοι από κάθε άλλη νόμιμη δραστηριότητα.

5. Με διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσπίζεται ο Οργανισμός του Ε.Μ.Α.Κ. Κιλελέρ και καθορίζονται οι ειδικότερες αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης αυτού, η οργανωτική διάρθρωση και η στελέχωση των υπηρεσιών του, τα προσόντα και η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων του προσωπικού του, αλλά και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά στην οργάνωση και στη λειτουργία του.

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send