logo-print

Άρθρο 15 - Νόμος 4482/2017 - Σκοπός – Αρμοδιότητες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Στις αρμοδιότητες της Α.ΣΥ.Θ. περιλαμβάνονται:

α. Η εκτέλεση του αστικού συγκοινωνιακού έργου με θερμικά ή ηλεκτροκίνητα ή άλλου είδους λεωφορεία στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Η ανάληψη και εκτέλεση του έργου αρχίζει σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 26.

β. Η εκτέλεση του αστικού συγκοινωνιακού έργου με μέσα σταθερής υπόγειας τροχιάς (Μετρό Θεσσαλονίκης) και μέσα σταθερής επίγειας τροχιάς (ΤΡΑΜ). Η εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης ανατίθεται στην Α.ΣΥ.Θ. ύστερα από απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία εκδίδεται μετά την πλήρη εφαρμογή και περαίωση των συμβατικών δεσμεύσεων μεταξύ της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και των αναδόχων του έργου.

γ. Η προμήθεια και αξιοποίηση του απαιτούμενου τροχαίου υλικού και η δημιουργία και χρησιμοποίηση των αναγκαίων εγκαταστάσεων για τη συντήρηση και επισκευή του.

δ. Η κατασκευή, συντήρηση και αξιοποίηση των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του ανωτέρω συγκοινωνιακού έργου.

ε. Η είσπραξη και ο έλεγχος είσπραξης του κομίστρου και η επιβολή προστίμων στους παραβάτες, όπως αυτά καθορίζονται με τις συμβάσεις της περίπτωσης κ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3.

στ. Η εκμετάλλευση και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται.

ζ. Η κατασκευή σταθμών μετεπιβίβασης.

η. Η συνεργασία με την εταιρία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» για τους σκοπούς του συγκοινωνιακού έργου.

θ. Η συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) για τους σκοπούς της ομαλής ανάληψης του συγκοινωνιακού έργου από την Α.ΣΥ.Θ..

2. Απαγορεύεται η συμμετοχή της Α.ΣΥ.Θ. σε διαγωνιστικές διαδικασίες παροχής δημοσίων επιβατικών μεταφορών, πέραν της περιοχής που δραστηριοποιείται και για όσο χρονικό διάστημα εκτελεί το μεταφορικό έργο σύμφωνα με τον παρόντα νόμο.

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send