logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 4482/2017 - Μετοχικό Κεφάλαιο - Μετοχική Σύνθεση - Μετοχές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Το μετοχικό κεφάλαιο της Α.ΣΥ.Θ. ορίζεται σε τρία εκατομμύρια (3.000.000) ευρώ.

2. Το μετοχικό κεφάλαιο διαιρείται σε έξι χιλιάδες (6.000) ονομαστικές μετοχές, αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ εκάστη. Κάθε μετοχή παρέχει ένα (1) δικαίωμα ψήφου.

3. Το μετοχικό κεφάλαιο καταβάλλεται σε μετρητά εξ ολοκλήρου από την εταιρία «Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε.», η οποία καθίσταται μοναδική μέτοχος, σε λογαριασμό που τηρείται σε οποιοδήποτε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα ή στην Τράπεζα της Ελλάδος στο όνομα της Α.ΣΥ.Θ.. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία λαμβάνεται μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορεί να αυξάνεται ελεύθερα, χωρίς χρονικό περιορισμό, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας με την έκδοση νέων μετοχών.

4. Οι μετοχές της Α.ΣΥ.Θ. είναι ονομαστικές και αδιαίρετες. Αναγνωρίζεται μόνο ένας κύριος κάθε μετοχής.

5.α. Η μέτοχος μπορεί να μεταβιβάζει, ύστερα από έγκριση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, μέρος των μετοχών της σε Ο.Τ.Α. της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εταιρία, κατά παρέκκλιση του άρθρου 107 του ν. 3852/2010 (Α΄87), μέχρι και του συνολικού ποσοστού σαράντα εννέα τοις εκατό (49%) επί του συνόλου των μετοχών επί του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Για την αποτίμηση των εισφορών σε είδος εφαρμόζεται το άρθρο 9 του κ.ν. 2190/1920 (Α΄144).

β. Σε κάθε μεταγενέστερη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οι μέτοχοι έχουν αποκλειστικό δικαίωμα προτίμησης και συμμετέχουν με την αναλογία που μετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Κάθε μέτοχος έχει δικαίωμα να παραιτηθεί από το δικαίωμα προτίμησής του μόνο υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
send