logo-print

Άρθρο 32 - Νόμος 4482/2017 - Στελέχωση των εταιριών Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε. και Α.Σ.Υ.Θ. Α.Ε.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Επιτρέπεται η μετάταξη και μεταφορά μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Ν.Π.Ι.Δ. και εταιρειών του Κεφαλαίου Α΄του ν. 3429/2005 εφόσον ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, στις εταιρίες των κεφαλαίων Α΄και Β΄του παρόντος, με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του εποπτεύοντος Υπουργού του φορέα από τον οποίο προέρχονται οι υπάλληλοι, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης. Η μετάταξη ή μεταφορά διενεργείται κατόπιν απλής γνώμης των αρμόδιων οργάνων των φορέων ή εταιρειών και γι’ αυτήν δεν ισχύει ηλικιακός περιορισμός και πραγματοποιείται κατά προτεραιότητα σε: α) κενή οργανική θέση, β) με μεταφορά θέσης εφόσον δεν υφίσταται κενή οργανική και γ) σε συνιστώμενη προσωποπαγή.

2. Επιτρέπεται η απόσπαση μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Ν.Π.Ι.Δ. και εταιρειών του Κεφαλαίου Α΄του ν. 3429/2005 που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, στις εταιρίες των Κεφαλαίων Α΄ και Β΄του παρόντος με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του εποπτεύοντος Υπουργού του φορέα από τον οποίο προέρχονται οι υπάλληλοι, κατόπιν απλής γνώμης των αρμόδιων οργάνων των φορέων ή εταιρειών και χωρίς ηλικιακό περιορισμό. 

Οι δαπάνες μισθοδοσίας των αποσπασμένων υπαλλήλων βαρύνουν τον φορέα υποδοχής βάσει των διατάξεων του ν. 4354/2015.

3. Για λόγους δημόσιου συμφέροντος σχετικούς με την καλύτερη οργάνωση και ομαλή λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου, επιτρέπεται η μετάταξη, μεταφορά ή απόσπαση προσωπικού μεταξύ των εταιριών των Κεφαλαίων Α΄και Β΄ύστερα από πρόταση των εταιριών αυτών και με τη σύμφωνη γνώμη του φορέα υποδοχής, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού βαρύνουν τον φορέα υποδοχής βάσει των διατάξεων του ν. 4354/2015 (Α΄176).

4. Οι μετατάξεις/μεταφορές και αποσπάσεις διενεργούνται κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του οικείου Υπουργείου και στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Εφόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι, οι μετατάξεις/μεταφορές και αποσπάσεις δύνανται να διενεργούνται, κατόπιν αίτησης του υπαλλήλου, με σχετική απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και στις περιπτώσεις των παραγράφων 1 και 2 με κοινή απόφαση των εποπτευόντων Υπουργών.

5. Το προσωπικό που μετακινείται σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, κατατάσσεται σε βαθμό ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας του, ο οποίος έχει διανυθεί στο φορέα προέλευσης με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία μεταφέρεται, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των κείμενων διατάξεων για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του.

6. Για τη μετάταξη/μεταφορά με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του προσωπικού, δεν απαιτείται η έγκριση της ΠΥΣ 33/2006 της παρ. 1 του άρθρου 68 του ν. 4002/2011.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ