logo-print

Άρθρο 33 - Νόμος 4482/2017 - Εσωτερική κινητικότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/07/2017

Υπό κωδικοποίηση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να διενεργούνται μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, των γενικών γραμματειών, αυτοτελών δημόσιων υπηρεσιών, ανεξάρτητων αρχών, νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και δημόσιων επιχειρήσεων ή ανώνυμων εταιρειών, άπαντα εποπτείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εντός Γενικής Κυβέρνησης, μετατάξεις ή μεταφορές μονίμων υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου όλων των ανωτέρω φορέων και υπηρεσιών, αντιστρόφως και μεταξύ τους, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη.

2. Η μετάταξη/μεταφορά του υπαλλήλου διενεργείται σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση συναφούς ή παρεμφερούς κλάδου/ειδικότητας, της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, υπό την προϋπόθεση ότι ο υπάλληλος κατέχει τα τυπικά προσόντα του κλάδου/της ειδικότητας στον οποίο μετατάσσεται και η οποία καταργείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του υπαλλήλου.Η μετάταξη βάσει των διατάξεων του παρόντος δεν καταλύει την υπηρεσιακή σχέση δημοσίου δικαίου ή τη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του υπαλλήλου, ούτε μεταβάλλει τη νομική φύση των σχέσεων αυτών ή τις σχέσεις ασφάλισης, με τις οποίες υπηρετούσε ο υπάλληλος στο φορέα προέλευσής του. Η μετάταξη γίνεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που ο υπάλληλος κατείχε πριν τη μετάταξή του.

3. Ειδικά για το προσωπικό που μεταφέρεται από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις/ανώνυμες εταιρείες, κατατάσσεται σε βαθμό ανάλογα με το χρόνο υπηρεσίας του, ο οποίος έχει διανυθεί στο φορέα προέλευσης με τα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία μεταφέρεται, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των κείμενων διατάξεων για τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του.

4. Το προσωπικό που υπάγεται στις διατάξεις της παρούσας δεν εξαιρείται από το πεδίο εφαρμογής των γενικών περί Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας διατάξεων του ν. 4440/2016, όπως ισχύει. Οι μετατάξεις/μεταφορές διενεργούνται κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του οικείου Υπουργείου και στον ιστότοπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Εφόσον συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι, οι μετατάξεις δύνανται να διενεργούνται με σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού, κατόπιν αίτησης του υπαλλήλου.

5. Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνιστάται Ενδοϋπουργική Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία συντονίζει και επιβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος ενδοϋπουργικής κινητικότητας και δύναται να αξιολογεί τυχόν αιτήματα των υπηρεσιών και φορέων για τη διενέργεια μετατάξεων. Επίσης γνωμοδοτεί για την κατανομή των αιτούμενων υπαλλήλων, για τη μετάταξη και μεταφορά υπαλλήλων ένεκα αποδεδειγμένα ιδιαίτερα σοβαρών λόγων υγείας, για την ανακατανομή του προσωπικού σε υπηρεσίες και εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετά από αναδιάρθρωση υπηρεσιών, συγχώνευση εταιριών και φορέων ή μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εταιριών και φορέων και εν γένει για ζητήματα σχετικά με την πολιτική κινητικότητας και τη στελέχωσή τους.Η Επιτροπή Κινητικότητας συνεδριάζει μετά από πρόσκληση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.Η Ενδοϋπουργική Επιτροπή Κινητικότητας είναι τετραμελής και αποτελείται από τους εξής:

Α. Τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ως Πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του.

Β. Τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον αναπληρωτή του.

Γ. Έναν Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον αναπληρωτή του.

Δ. Έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με δικαίωμα λόγου, με τον αναπληρωτή του. 

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού–Οικονομικού της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Η θητεία της Επιτροπής ορίζεται διετής. Η κατά τα ανωτέρω Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αναρτάται στη Διαύγεια. Στην ίδια απόφαση καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη διαδικασία της ενδοϋπουργικής κινητικότητας και θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Επιτροπής. 

Εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, η αρμόδια Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του οικείου Υπουργείου διαβιβάζει τα σχετικά αιτήματα στη Επιτροπή Κινητικότητας, η οποία οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή τους. 

Η πράξη μετάταξης εκδίδεται από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατόπιν γνώμης του αρμόδιου οργάνου του φορέα υποδοχής. 

Η πράξη μετάταξης ή μεταφοράς υπαλλήλου για αποδεδειγμένα ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας, εκδίδεται ομοίως από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν γνωμοδότησης της Ενδοϋπουργικής Επιτροπής Κινητικότητας, η οποία αποφαίνεται για τα σχετικά αιτήματα και κατανέμει τους υπαλλήλους σε θέσεις αντίστοιχες των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες των φορέων.

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
send