logo-print

Άρθρο 12 - Προεδρικό Διάταγμα 86/2017 - Αρμοδιότητες του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/08/2017

Κωδικοποιημένο
Η Διαμεσολάβηση
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής

1. Το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α. Εξασφαλίζει την επαύξηση της εκπαιδευτικής παραγωγικότητας της Σχολής μέσω:

(1) Της έρευνας των εκπαιδευτικών τάσεων στο στρατιωτικό και ακαδημαϊκό χώρο και στη συνέχεια την κατάλληλη αναπροσαρμογή της εκπαιδευτικής ύλης.

(2) Του σχεδιασμού και της σταδιακής δημιουργίας κατάλληλων υποδομών που θα επιτρέπουν την μετεξέλιξη της Σχολής, ώστε αφ’ ενός να προσαρμόζεται ευέλικτα στις επιταγές μετεξέλιξης των Ενόπλων Δυνάμεων σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο North Atlantic Treaty Organization (ΝΑΤΟ) και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και αφ’ ετέρου να αναβαθμίζει την ικανότητά της για παραγωγή πρωτογενούς έργου προς αποκόμιση εθνικού οφέλους σε επιχειρησιακό επίπεδο.

(3) Δημιουργίας κομβικών ικανοτήτων της Σχολής ώστε με τους κατάλληλους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και την επιδίωξη εξωστρέφειας να μπορέσει να αυξήσει τα εκπαιδευτικά της προϊόντα.

(4) Ανάπτυξης κατάλληλης υποδομής δικτύωσης προκειμένου να εξασφαλισθεί συνέργια εξ αποστάσεως με τις αντίστοιχες Σχολές σε εθνικό ή/ και διασυμμαχικό επίπεδο ΝΑΤΟ - ΕΕ.

β. Μελετά και εισηγείται για θέματα διορισμού νέων ή τη διακοπή συνεργασίας με παλαιά μέλη του ΕΕΠ και του ΕΔΠ.

γ. Εισηγείται για κάθε εκπαιδευτική σειρά την ανανέωση της ύλης, των αντικειμένων εκπαίδευσης και της επικαιροποίησης των διαλέξεων.

δ. Μελετά και εισηγείται για θέματα που αφορούν στην οργάνωση, προπαρασκευή και διεξαγωγή της εκπαίδευσης.

ε. Μελετά και εισηγείται επί των προτεινομένων ιδεών των καθηγητών και σπουδαστών που αφορούν στην εκπαίδευση.

στ. Εισηγείται για θέματα συνεργασίας με Επιστημονικούς Φορείς, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Σχολές Διοίκησης και Επιτελών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

2. Το ΕΣ συνέρχεται τακτικά δύο (2) φορές το έτος. Επίσης συνέρχεται εκτάκτως, οποτεδήποτε απαιτείται, κατά την κρίση του Διοικητή της Σχολής

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
send