logo-print

Άρθρο 13 - Προεδρικό Διάταγμα 86/2017 - Διάρκεια και Οργάνωση της Φοίτησης στο ΣΔΙΕΠΝ- Υλοποίηση Εκπαίδευσης - Κανονισμός Εκπαίδευσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/08/2017

Κωδικοποιημένο
Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η διάρκεια και οι ημερομηνίες έναρξης και πέρατος του ΣΔΙΕΠΝ, ο αριθμός των εκπαιδευτικών σειρών ανά εκπαιδευτικό έτος και των συμμετεχόντων σπουδαστών και η κατανομή τους σε τμήματα καθορίζονται με τον Κανονισμό Εκπαίδευσης του Σχολείου που εγκρίνεται με απόφαση του Α/ΓΕΝ.

2. Η γενική εποπτεία λειτουργίας και εκπαίδευσης καθώς και ο συντονισμός του κάθε Σχολείου πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Σπουδών.

3. Οι αλλοδαποί Αξιωματικοί δεν παρακολουθούν διαβαθμισμένα θέματα. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσής τους διαμορφώνεται ανάλογα, ώστε κατά τις περιόδους διδασκαλίας διαβαθμισμένων θεμάτων να παρακολουθούν διαφορετικά αντικείμενα ή να εκτελούν επιμορφωτικές και ενημερωτικές επισκέψεις.

4. Η Σχολή, για κάθε εκπαιδευτική σειρά ΣΔΙΕΠΝ, συντάσσει και υποβάλλει ιεραρχικά στο ΓΕΝ για έγκριση το Γενικό Πρόγραμμα Σπουδών που περιλαμβάνει:

α. Τον χρόνο έναρξης και λήξης της εκπαίδευσης του εκάστοτε Σχολείου.

β. Την περίοδο εκτέλεσης, του τυχόν Επιτελικού Ταξ δίου και των εκπαιδευτικών επισκέψεων που δύνανται να πραγματοποιηθούν.

γ. Τους έκτακτους ομιλητές και τα θέματα που θα παρουσιάσουν.

5. Η υλοποίηση του προγράμματος εκπαίδευσης γίνεται με μέριμνα της Διεύθυνσης Σπουδών, με την έκδοση λεπτομερών εβδομαδιαίων προγραμμάτων.

6. Η εκπαίδευση, επιμόρφωση και έρευνα - μελέτη στο ΣΔΙΕΠΝ συντελείται με:

α. Ατομικές ή ομαδικές ασκήσεις και εργασίες επιτελικής φύσης.

β. Ατομικές έρευνες - μελέτες σε θέματα των τομέων εκπαίδευσης, οι οποίες παρουσιάζονται ενώπιον ακροατηρίου.

γ. Εκπόνηση και συγγραφή δοκιμίων και εργασιών σε θέματα των τομέων εκπαίδευσης που παρουσιάζονται ενώπιον ακροατηρίου παρουσία Επιτελών της Σχολής.

δ. Εκπαίδευση στην επιχειρησιακή σχεδίαση και διεξαγωγή πολεμικών παιγνίων σε περιβάλλον προσομοίωσης.

ε. Επιτελικά ταξίδια και εκπαιδευτικές - ενημερωτικές επισκέψεις, κατά περίπτωση.

στ. Παρακολούθηση ημερίδων, σεμιναρίων, ομιλιών και συζητήσεων επί αντικειμένων Στρατηγικής και Διεθνών Σχέσεων στη Σχολή ή σε αναγνωρισμένα Επιστημονικά Ιδρύματα.

7. Οι ατομικές - ή ομαδικές ασκήσεις και εργασίες, Στρατηγικής και Επιτελικής Φύσης, αναφέρονται λεπτομερώς στον Κανονισμό Εκπαίδευσης του ΣΔΙΕΠΝ και περιλαμβάνουν:

α. Τις γραπτές ατομικές εργασίες που εκτελούνται στη Σχολή. Οι εργασίες αυτές αναφέρονται σε θέματα Διοικητικά, Επιτελικά, Επιχειρησιακής Σχεδίασης, Διεθνούς Δικαίου Θάλασσας, Ατομικών Επιτελικών Μελετών, επίλυσης τακτικών προβλημάτων κ.λπ.

β. Τις γραπτές ατομικές ή ομαδικές εργασίες (δοκίμια, επιτελικές μελέτες και άλλα) που προετοιμάζονται εκτός Σχολής. Οι εργασίες αυτές παραδίδονται από τους Σπουδαστές σε συγκεκριμένο χρόνο, παρουσιάζονται ενώπιον ακροατηρίου (Σπουδαστές και επιτελείο ΣΔΙΕΠΝ) και αξιολογούνται από τους επιτελείς του ΣΔΙΕΠΝ.

γ. Τις προφορικές εργασίες, όπως παρουσιάσεις, ομιλίες, συσκέψεις και συζητήσεις, σε θέματα που καθορίζονται από τη Σχολή και αξιολογούνται από τους επιτελείς του ΣΔΙΕΠΝ.

8. Η εκπαίδευση που παρέχεται στο ΣΔΙΕΠΝ είναι συνεχής και εκτελείται σύμφωνα με τον Κανονισμό Εκπαίδευσης του ΣΔΙΕΠΝ και με τα αντίστοιχα εκδιδόμενα προγράμματα σπουδών.

9. Ο Κανονισμός Εκπαίδευσης (ΚΕ) του ΣΔΙΕΠΝ συντάσσεται από τη ΣΔΕΠΝ και υποβάλλεται ιεραρχικά για έγκριση από το ΓΕΝ. Στον Κανονισμό αυτό προβλέπονται τα ακόλουθα:

α. Οι εκπαιδευτικοί στόχοι των σχολείων.

β. Τα διδασκόμενα μαθήματα και η εκπαιδευτική ύλη για καθένα απ’ αυτά.

γ. Οι ώρες διδασκαλίας και εξετάσεων και τα απαιτούμενα εποπτικά μέσα.

δ. Ο τρόπος εξετάσεων κάθε εξεταζόμενου μαθήματος και τα ανώτατα και κατώτατα όρια βαθμολογίας (ΑΟΒ και ΚΟΒ) αυτών.

ε. Η συνολική διάρκεια του Σχολείου σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

στ. Κάθε άλλο χρήσιμο στοιχείο για τη λειτουργικότητα του Σχολείου.

10. Ο Διοικητής της Σχολής μετά από εισήγηση του Διευθυντή Σπουδών, δύναται να καθορίζει ημέρες και ώρες μέσα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΣΔΙΕΠΝ κατά τις οποίες οι σπουδαστές ασχολούνται, εντός ή εκτός της Σχολής, με την προετοιμασία των εργασιών και ερευνών/ μελετών τους, την εξεύρεση επιστημονικού υλικού, τη συνεργασία με καθηγητές και αρμόδιους επιτελείς άλλων υπηρεσιών, κλπ.

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31