logo-print

Άρθρο 19 - Προεδρικό Διάταγμα 86/2017 - Κατηγορίες Αποφοίτησης - Περιπτώσεις Επαναφοίτησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/08/2017

Κωδικοποιημένο
Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

1. Οι Σπουδαστές που αποφοιτούν από τo ΣΔΙΕΠΝ και το ΣΔΙΕΠΝ (Ε) κατατάσσονται ανάλογα με το βαθμό αποφοίτησής τους σε μία από τις κατηγορίες «Α», «Β», «Γ», «Δ» και «Ε», σύμφωνα με το άρθρο 30 του ν. 3883/2010.

2. Για τους σπουδαστές του ΣΔΙΕΠΝ και ΣΔΙΕΠΝ (Ε), οι οποίοι κατατάσσονται στις κατηγορίες «Γ», «Δ» και «Ε» ισχύουν οι προβλέψεις του ισχύοντος κάθε φορά νόμου.

3. Σπουδαστής της ΣΔΕΠΝ που απουσίασε αιτιολογημένα από τα μαθήματα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το 1/5 των ημερών πραγματικής εκπαίδευσης συνεχώς ή διακεκομμένα, συνυπολογιζομένων αθροιστικά και των περιόδων απουσίας με εξαίρεση την απουσία που αναφέρεται στην κατωτέρω παράγραφο 4 του παρόντος άρθρου, θεωρείται ότι δεν φοίτησε και μετά από πρόταση της Σχολής η οποία υποβάλλεται ιεραρχικά και μετά έγκριση ΓΕΝ δύναται να παρακολουθήσει σε μία από τις επόμενες δύο εκπαιδευτικές σειρές.

4. Σε περίπτωση μη αιτιολογημένης απουσίας του Σπουδαστή, πέραν του 1/5 των ημερών πραγματικής εκπαίδευσης, αυτός θα θεωρείται αποτυχών και δεν θα έχει δικαίωμα επαναφοίτησης.

5. Οι παρακάτω κατηγορίες σπουδαστών, εφόσον συμπεριλαμβάνονται στο εγκεκριμένο από ΓΕΝ πρόγραμμα εξαμηνιαίας συντήρησης, μπορούν να απουσιάζουν αιτιολογημένα από τη Σχολή, αλλά το χρονικό διάστημα της απουσίας τους θα προσμετρείται σε αυτό της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου, προκειμένου να συνυπολογίζονται στο συνολικό άθροισμα των επιτρεπόμενων αιτιολογημένων απουσιών, ως ακολούθως:

α. Αξιωματικοί Υποβρυχίων (Υ/Β) και Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), έως πέντε (5) ημέρες ανά εξάμηνο.

β. Αξιωματικοί χειριστές Ελικοπτέρων (Ε/Π), έως δύο (2) ημέρες ανά σαράντα ημέρες.

γ. Αξιωματικοί πληρωμάτων Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας ΑΦΝΣ, έως μία (1) ημέρα μηνιαίως.

6. Οι μέρες που αναφέρονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 13 και στην παράγραφο 9 του άρθρου 14 δεν θα προσμετρούνται στις άδειες απουσίας.

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ