logo-print

Οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα επιχορηγούμενου internet για τους πρωτοετείς φοιτητές (ΚΥΑ)

Οι δικαιούχοι, η μεθοδολογία και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες - Δείτε τη σχετική Υπουργική Απόφαση

25/08/2017

16/11/2017

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Επιδοτούμενο internet για τους πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές που θα εγγραφούν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στα Πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες (ΑΕΑ) της χώρας, ανακοίνωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο με την παροχή σημαντικής επιχορήγησης για σταθερή ή κινητή (mobile) σύνδεση για 12 μήνες.

Σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2017-18 θα δοθεί κουπόνι (voucher) που θα αντιστοιχεί με επιχορήγηση του 80% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής (mobile) σύνδεσής τους.

Το μέγιστο ποσό της επιχορήγησης για κάθε φοιτητή ανέρχεται στα πέντε ευρώ (5,00 €) ανά μήνα.

Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου θα είναι εξαιρετικά απλές (μέσω διαδικτυακής πύλης) και θα δίνουν σε κάθε δικαιούχο τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής παρόχου και συμβολαίου.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των €3.062.000 σε δημόσια δαπάνη και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει τα εξής:

Το κουπόνι (vouvher) θα μπορεί να εξαργυρώνεται μόνο σε ένα φυσικό κατάστημα ενός Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου.

Η τηλεπικοινωνιακή σύνδεση που αφορά σύνδεση σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl ή vdsl μπορεί να γίνεται μόνο στη διεύθυνση κατοικίας του δικαιούχου φοιτητή.

Στις περιπτώσεις αιτήσεων φορητότητας μεταξύ Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων, το κουπόνι θα μπορεί να εξαργυρωθεί στο κατάστημα, μετά τη διαδικασία ολο- κλήρωσης της αίτησης φορητότητας.

Ο απαραίτητος εξοπλισμός σύνδεσης στο τηλεπι- κοινωνιακό δίκτυο (π.χ. modem router για σύνδεση σε adls/vdls, usb modem stick για σύνδεση στο 3G/4G δί- κτυο κ.α.), όπου απαιτείται, βαραίνει στο σύνολό του, αποκλειστικά τον Πάροχο και παρέχεται δωρεάν στον δικαιούχο. Η παροχή του εξοπλισμού δεν είναι υποχρε- ωτική για τα υφιστάμενα συμβόλαια ή στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος δεν την επιθυμεί.

Δεν επιτρέπεται η αναπροσαρμογή των τιμών του τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησης.

Τέλη ενεργοποίησης ή λοιπά τέλη που αφορούν την παροχή της τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας δεν επιδο- τούνται στο πλαίσιο της δράσης.

Δείτε αναλυτικά την ΚΥΑ, όπως δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εδώ.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send