logo-print

Άρθρο 50 - Προεδρικό Διάταγμα 1/2017 - Μεταθέσεις πολιτικού προσωπικού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

17/01/2017

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι μεταθέσεις των υπαλλήλων διενεργούνται με απόφαση του Διοικητή της Ε.Υ.Π., ύστερα από γνώμη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Πολιτικών Υπαλλήλων αυτής.

2. Οι μεταθέσεις διενεργούνται τους θερινούς μήνες είτε για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών είτε για προσωπικούς λόγους. Οι μεταθέσεις διενεργούνται σε οποιονδήποτε χρόνο, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, για λόγους που ανάγονται στο συμφέρον της Υπηρεσίας.

Το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους γνωστοποιούνται, με μέριμνα της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρωπίνων Πόρων, οι προς πλήρωση κενές οργανικές θέσεις και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι να υποβάλουν σχετική αίτηση. Το ίδιο χρονικό διάστημα καλούνται να υποβάλουν αίτηση και όσοι υπάλληλοι επιθυμούν τη μετάθεση τους για προσωπικούς λόγους. Για τις μεταθέσεις προς κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, η εκδήλωση επιθυμίας δεν είναι δεσμευτική για την επιλογή των προς μετάθεση υπαλλήλων.

3. Δεν επιτρέπεται μετάθεση των υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. μελών των διοικητικών συμβουλίων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χωρίς έγγραφη συγκατάθεση των ιδίων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης (άρθρο 17 παρ. 2 του ν. 3649/2008).

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
send