logo-print

Άρθρο 5 - Υπουργική Απόφαση Α4β/Γ.Π./οικ.63439/18.8.2017 - Επιτροπή αξιολόγησης των φακέλων συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

25/08/2017

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

1. Η Επιτροπή Αξιολόγησης των φακέλων συμμετοχής των υποψήφιων φορέων συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης και απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του ΚΕ.Σ.Υ., ο οποίος και ασκεί καθήκοντα Προέδρου, έναν εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου των Πε.Δι.Το.ΨΥ., και έως τη συγκρότηση του ως άνω οργάνου από έναν εκπρόσωπο των Τ.Ε.Ψ.Υ. της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας ή της Επικράτειας, ορισθέντα μετά από κλήρωση, η οποία διενεργείται στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, και ένα μέλος με εμπειρία στην ψυχική υγεία που ορίζεται από τον υπουργό.

2. Η Επιτροπή Αξιολόγησης αποσφραγίζει αρχικά τους υποφακέλους των δικαιολογητικών συμμετοχής και προβαίνει στον προσήκοντα έλεγχο αυτών.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, η επιτροπή συντάσσει πρακτικό, στο οποίο αναφέρονται αφενός οι υποψήφιοι φορείς των οποίων τα δικαιολογητικά συμμετοχής κρίθηκαν επαρκή, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και έγιναν δεκτά, και αφετέρου οι υποψήφιοι φορείς των οποίων τα δικαιολογητικά συμμετοχής απορρίφθηκαν, με σαφή αιτιολογία αναφορικά με τους λόγους απόρριψης.

Οι υποφάκελοι πρότασης των φορέων εκείνων, των οποίων τα δικαιολογητικά συμμετοχής κρίθηκαν απορριπτέα με την ως άνω διαδικασία, επιστρέφονται σε αυτούς σφραγισμένοι.

3. Η Επιτροπή Αξιολόγησης εν συνεχεία αποσφραγίζει τους υποφακέλους των προτάσεων και προβαίνει σε αξιολόγηση και βαθμολόγηση αυτών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στην ποσοτικοποίηση των κριτηρίων του άρθρου 4. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Επιτροπή Αξιολόγησης συντάσσει πρακτικό, στο οποίο αναφέρεται αφενός αναλυτικά η βαθμολόγηση κάθε υποψήφιου φορέα ανά κριτήριο, και αφετέρου ο φορέας που επιλέγεται βάσει της βαθμολόγησης για την ανάληψη της λειτουργίας της Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Το πρακτικό υποβάλλεται στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας εντός είκοσι (20) ημερών από την αποσφράγιση των φακέλων και η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης δημοσιεύεται υποχρεωτικά στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας. Η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης αναφορικά με την επιλογή του φορέα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

4. Κατά της ως άνω απόφασης, οι έχοντες έννομο συμφέρον, μπορούν να ασκήσουν γραπτή ένσταση μέσα σε προθεσμία τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη της δημοσιοποίησης κατά τα ανωτέρω.

Οι ενστάσεις εξετάζονται από την Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Υγείας εντός δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης και απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του ΚΕ.Σ.Υ., ο οποίος και ασκεί καθήκοντα Προέδρου, έναν εκπρόσωπο του Συντονιστικού Οργάνου των Πε.Δι.Το.ΨΥ., και έως τη συγκρότηση του ως άνω οργάνου από έναν εκπρόσωπο των Τ.Ε.Ψ.Υ. της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας ή της Επικράτειας, ορισθέντα μετά από κλήρωση, η οποία διενεργείται στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, και έναν εκπρόσωπο με εμπειρία στην ψυχική υγεία που ορίζεται από τον Υπουργό. Τα μέλη της Επιτροπής Ενστάσεων είναι διαφορετικά από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης.

5. Η διαδικασία της αξιολόγησης ολοκληρώνεται εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης των ενστάσεων με την ανάρτηση στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας τελικού πίνακα, μετά την έκδοση των αποφάσεων επί των ενστάσεων.

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ