logo-print

Άρθρο 1 - Υπουργική Απόφαση 153348/Ζ1/15.9.2017 - Πεδίο εφαρμογής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/09/2017

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30
Εθνικό κτηματολόγιο - Νομολογιακά Δρώμενα -Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 2 (ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2023)

1. Η παρούσα απόφαση ρυθμίζει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), καθώς και τα ζητήματα που αφορούν τη διαδικασία ορισμού και ανάδειξης εκπροσώπων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.), του διοικητικού προσωπικού και των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων αυτών, κατά την πρώτη εφαρμογή του ν. 4485/2017 (Α’114) και έως την έκδοση του Εσωτερικού Κανονισμού κάθε ιδρύματος.

2. Για το σκοπό της παρούσας απόφασης νοούνται ως:

α) «μονομελές όργανο διοίκησης του Α.Ε.Ι.»: ο Πρύτανης, ο Αντιπρύτανης, ο Κοσμήτορας, ο Πρόεδρος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος και ο Διευθυντής Τομέα,

β) «όργανα διενέργειας εκλογών»: τα όργανα που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας, ήτοι: αα) η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.Ε.Ε.) για την εκλογή Πρύτανη, Αντιπρυτάνεων, Κοσμήτορα, Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου Τμήματος κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στα άρθρα 15, 19 και 23 του ν. 4485/2017, αντίστοιχα και

ββ) η Εφορευτική Επιτροπή, η οποία συγκροτείται, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα της ψηφοφορίας, με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για την προκήρυξη των εκλογών σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 27 του ν. 4485/2017 και αποτελείται από τρία μέλη Δ.Ε.Π. του οικείου Τομέα με ισάριθμους αναπληρωτές.

Ειδικά για την ανάδειξη Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων, ο ορισμός της Κ.Ε.Ε. γίνεται από τον Πρύτανη, μέχρι να συγκροτηθεί Πρυτανικό Συμβούλιο σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4485/2017.

3. Τα όργανα διενέργειας εκλογών οφείλουν να διασφαλίζουν την ουσιαστική και ακώλυτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος και μπορούν για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας να εξουσιοδοτούν εγγράφως άλλα μέλη του προσωπικού του ιδρύματος, ώστε αυτά να υποβοηθούν στην οργάνωση και διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Επίσης, τα όργανα διενέργειας εκλογών είναι αρμόδια να επιλύουν οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά την εφαρμογή των κάτωθι διαδικασιών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις διατάξεις τις παρούσας και τις τηρούμενες πρακτικές των εκλογικών διαδικασιών κάθε ιδρύματος.

4. Τα όργανα διενέργειας εκλογών χρησιμοποιούν για τη διενέργεια των εκλογών σφραγίδα, η οποία τους παραδίδεται για το σκοπό αυτό από τον Πρύτανη του ιδρύματος.

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send