logo-print

Άρθρο 2 - Υπουργική Απόφαση 153348/Ζ1/15.9.2017 - Υποβολή υποψηφιοτήτων - Ανακήρυξη υποψηφίων - Εκλογικοί κατάλογοι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/09/2017

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο αρμόδιο όργανο του Α.Ε.Ι. σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 15, στην παρ. 4 του άρθρου 19, στην παρ. 5 του άρθρου 23 του ν. 4485/2017 και στο όργανο που είναι αρμόδιο για την προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη Διευθυντή Τομέα σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 27 του ίδιου νόμου, κατά περίπτωση, με αίτηση των ενδιαφερομένων προσωπικά, μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου, ηλεκτρονικά ή επιστολικά. Οι υποψήφιοι μπορούν να παραιτηθούν από την υποψηφιότητα τους έως την έναρξη της διαδικασίας εκλογής. Η παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωση του υποψηφίου, η οποία απευθύνεται στο όργανο στο οποίο υποβάλλεται σύμφωνα με τα ανωτέρω η υποψηφιότητα. Οι αιτήσεις υποψηφιοτήτων και παραιτήσεων πρωτοκολλούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Α.Ε.Ι., ώστε να προκύπτει η ημερομηνία υποβολής τους.

2. Για την ανακήρυξη των υποψηφίων, τα όργανα διενέργειας εκλογών εξετάζουν εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την υποβολή υποψηφιότητας, καθώς και αν συντρέχουν στο πρόσωπο τους κωλύματα εκλογιμότητας, και ανακηρύσσει τους υποψηφίους στις προθεσμίες που ο νόμος ορίζει. Η ανακήρυξη των υποψηφίων Διευθυντών Τομέα γίνεται μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από τη συγκρότηση της Εφορευτικής Επιτροπής. Με επιμέλεια του οργάνου διενέργειας των εκλογών αναρτάται σε ειδικό τμήμα στην κεντρική ιστοσελίδα του ιδρύματος ο πίνακας των υποψηφίων.

3. Το εκλογικό δικαίωμα ασκούν μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, με βάση τους οποίους διενεργούνται οι εκλογές. Οι εκλογικοί κατάλογοι καταρτίζονται και τηρούνται από την αρμόδια υπηρεσία προσωπικού του ιδρύματος και εγκρίνονται από τον Πρύτανη. Οι εκλογικοί κατάλογοι οριστικοποιούνται είκοσι ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send