logo-print

Άρθρο 8 - Υπουργική Απόφαση 153348/Ζ1/15.9.2017 - Πρακτικά εφορευτικών επιτροπών - Πίνακας αποτελεσμάτων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/09/2017

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,

1. Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων τηρούν για την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που διεξάγεται από αυτές το πρακτικό καταμέτρησης ψηφοδελτίων εκλογικού τμήματος, στο οποίο εκτός από τα συνήθη στοιχεία αναγράφονται: α) ο αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εκλογικού τμήματος, β) ο αριθμός των ψηφισάντων, γ) ο αριθμός των λευκών και των άκυρων ψηφοδελτίων, δ) ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων, ε) ο αριθμός των πλεοναζόντων φακέλων που αφαιρέθηκαν τυχαία και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων που περιέχονται σε αυτούς και στ) οι τυχόν ενστάσεις επί της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και οι αποφάσεις της εφορευτικής επιτροπής επί αυτών.

2. Οι εφορευτικές επιτροπές τηρούν, επίσης, πρωτόκολλο ψηφοφορίας, από το οποίο προκύπτει η τήρηση της εκλογικής διαδικασίας από την έναρξη της ψηφοφορίας και μέχρι τη λήξη της, οι τυχόν ενστάσεις επί της διαδικασίας αυτής και οι αποφάσεις της εφορευτικής επιτροπής επί των ενστάσεων αυτών.

3. Τα πρακτικά που προβλέπονται στις προηγούμενες παραγράφους συντάσσονται από την οικεία εφορευτική επιτροπή και υπογράφονται από τον πρόεδρο και τα μέλη της, παραδίδονται δε στην Κ.Ε.Ε., για την διενέργεια της ενιαίας καταμέτρησης των ψηφοδελτίων και διαλογής των ψήφων.

4. Για την εκλογή των υποψηφίων, αφού ελέγξει τα στοιχεία που της παραδίδονται από τις εφορευτικές επιτροπές των τμημάτων, η Κ.Ε.Ε. συντάσσει τελικό πρακτικό (πρακτικό εκλογής). Στην περίπτωση εκλογής για ανάδειξη Διευθυντή Τομέα, το πρακτικό εκλογής συντάσσεται από την οικεία εφορευτική επιτροπή. Η σύνταξη του πρακτικού εκλογής μπορεί να γίνεται και ηλεκτρονικά. Στο πρακτικό εκτός από τα συνήθη στοιχεία περιέχονται χωριστά για κάθε ομάδα εκλεκτόρων: α) ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους εκλογέων, β) ο συνολικός αριθμός των ψηφισάντων, γ) ο συνολικός αριθμός των έγκυρων, άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων, δ) το περιεχόμενο εκάστου ψηφοδελτίου, ε) ο συνολικός αριθμός ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος, στ) τα αποτελέσματα των τυχόν διενεργηθεισών κληρώσεων και οι υποψήφιοι μεταξύ των οποίων διεξήχθησαν και ζ) οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν και οι αποφάσεις επί αυτών. Τέλος, στο πρακτικό αναγράφονται ο συνολικός αριθμός εγκύρων ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος ύστερα από την εφαρμογή του συντελεστή βαρύτητας (άρθρο 15 παρ. 3 ν. 4485/2017 αναλογικά εφαρμοζόμενου και στα άρθρα 19 και 23 του ιδίου νόμου) από κάθε ομάδα εκλεκτόρων και συνολικά, καθώς και η τελική κατάταξη των υποψηφίων σε φθίνουσα σειρά.

5. Μετά το πέρας της καταμέτρησης και διαλογής των ψήφων, η οικεία εφορευτική επιτροπή υπογράφει το πρακτικό εκλογής, μονογράφει τους εκλογικούς καταλόγους και μεριμνά για την άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στο όργανο που έχει ή στο οποίο έχει περιέλθει η αρμοδιότητα προκήρυξης των εκλογών, στα προβλεπόμενα κατά περίπτωση στην ισχύουσα νομοθεσία όργανα για την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης και τη γνωστοποίηση τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα, με την ανάρτηση σχετικού πίνακα στο οικείο ίδρυμα. Το πρακτικό εκλογής, τα πρακτικά καταμέτρησης και τα πρωτόκολλα ψηφοφορίας, τα ψηφοδέλτια με τη σειρά αρίθμησης τους, οι αριθμημένοι φάκελοι και το λοιπό εκλογικό υλικό φυλάσσονται με ευθύνη της Κ.Ε.Ε., σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης του οικείου Α.Ε.Ι.

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ