logo-print

Τέλος το κάπνισμα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

18/09/2017

16/11/2017

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου, η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Διοίκησης, Διαχείρισης και Λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου, η απαγόρευση τίθεται κατ’ εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (πιο πρόσφατος ο Νόμος 4419/2016), ενώ η Ελληνική Αστυνομία είναι αρμόδια για την άσκηση του ελέγχου για την εφαρμογή του μέτρου.

Διαβάστε σχετικά: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητο με παιδί - Κυρώσεις για δημοσίους υπαλλήλους που καπνίζουν σε υπηρεσίες

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της Επιτροπής, επιτρέπεται σε όλους τους εργαζόμενους η δεκαπεντάλεπτη διακοπή από την εργασία, μία φορά την ημέρα και χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία των γραφείων, κατά τη διάρκεια της οποίας το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο εκτός του δικαστικού μεγάρου.

Με την απόφαση καλούνται να συμμορφωθούν Δικαστές, Εισαγγελείς, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι και όλοι όσοι εργάζονται σε τρίτες υπηρεσίες ή εταιρείες εντός του Μεγάρου.

Δείτε το σχετικό έγγραφο στο dsth.gr

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η Διαμεσολάβηση
send