logo-print

Διακοπή συνεδριάσεων Δικαστηρίων και αποχή δικαστικών υπαλλήλων αύριο Τρίτη 20/4

Ωριαία διακοπή από τις 09:00 μέχρι 10:00 ανακοίνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Σύμφωνη η στάση της Ο.Δ.Υ.Ε. με ταυτόχρονη ωριαία αποχή των δικαστικών υπαλλήλων

19/04/2021

20/04/2021

Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τα μέλη της να απέχουν από τις συνεδριάσεις όλων των δικαστηρίων αύριο, Τρίτη 20 Απριλίου 2021, από τις 09:00 μέχρι 10:00.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των δικαστικών υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους την ίδια μέρα και ώρα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΕΝΔΕ, η εν λόγω διακοπή αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας για την στάση της Πολιτείας απέναντι στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων και στον έγκαιρο εμβολιασμό Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.

«Επιθυμούμε να μας δοθεί μια λογική εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται τόσο προκλητικά οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό τη στιγμή που επιτελούν το καθήκον τους στις δυσμενέστερες συνθήκες από την άποψη του κοινωνικού συγχρωτισμού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών οφείλει να γνωστοποιήσει τα πρακτικά και το σκεπτικό της απόφασης με την οποία ενώ δέχεται το αίτημα εμβολιασμού ενός μικρού αριθμού Εισαγγελέων, εντελώς αυθαίρετα εξαιρεί την μεγάλη πλειοψηφία Δικαστών και Εισαγγελέων που εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

Τα αρμόδια όργανα έχουν χρέος να επανεξετάσουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους ώστε η Δικαιοσύνη να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας χωρίς κίνδυνο της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, ένα ζήτημα για το οποίο ενημερώσαμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΝΔΕ.

Ομοίως, την προτεραιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων στα Δικαστήρια (Δικαστές και Δικαστικοί Υπάλληλοι) στους εμβολιασμούς αιτείται η Ο.Δ.Υ.Ε., τονίζοντας την ανεπάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την Πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων των self-tests.

Δείτε το δελτίο τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς και την επιστολή της Ο.Δ.Υ.Ε.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

send