logo-print

Άρθρο 7 - Νόμος 4498/2017 - Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής ιατρών Ε.Σ.Υ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/11/2017

Υπό κωδικοποίηση
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

1. Στην έδρα κάθε Δ.Υ.ΠΕ. συγκροτούνται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής ιατρών Ε.Σ.Υ. ανά ειδικότητα, με διετή θητεία. Κατ’ εξαίρεση, στην 1η και 2η Δ.Υ.ΠΕ., καθώς και στην 3η και 4η Δ.Υ.ΠΕ., τα Συμβούλια Κρίσης και Επιλογής είναι κοινά ανά ειδικότητα και εδρεύουν στην έδρα της 1ης Δ.Υ.ΠΕ. και 3ης Δ.Υ.ΠΕ., αντιστοίχως. Στο εξής, στο παρόν, αναφορικά με τις Δ.Υ.ΠΕ. του προηγουμένου εδαφίου, το αρκτικόλεξο «Δ.Υ.ΠΕ.» αφορά από κοινού την 1η και 2η Δ.Υ.ΠΕ. και από κοινού την 3η και 4η Δ.Υ.ΠΕ..

Τα Συμβούλια της παραγράφου 1 είναι πενταμελή και απαρτίζονται:

α) τα Συμβούλια κρίσης για θέσεις νοσοκομείων, από έναν/μία (1) διοικητή/τρια νοσοκομείου της Δ.Υ.ΠΕ. ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον/την αναπληρωτή/τρια διοικητή/τρια του ίδιου νοσοκομείου και, εάν δεν υπάρχει, τον/τη διευθυντή/διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας και τα Συμβούλια κρίσης για θέσεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από τον/τη Διοικητή/τρια της Δ.Υ.ΠΕ. ως πρόεδρο, με αναπληρωτή έναν/μία (1) Υποδιοικητή/ τρια της Δ.Υ.ΠΕ.,

β) τα Συμβούλια κρίσης για θέσεις νοσοκομείων, από έναν/μία (1) ιατρό κλάδου Ε.Σ.Υ., πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου των νοσοκομείων της Δ.Υ.ΠΕ., με τον/ την αναπληρωτή/τριά του, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση μεταξύ των προέδρων των Επιστημονικών Συμβουλίων των νοσοκομείων της Δ.Υ.ΠΕ. που είναι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ., και τα Συμβούλια κρίσης για θέσεις της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από έναν/μία (1) ιατρό κλάδου Ε.Σ.Υ., μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Δ.Υ.ΠΕ.,

γ) από τρεις (3) ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ., που υπηρετούν στην περιφέρεια της Δ.Υ.ΠΕ., με βαθμό διευθυντή/τριας ή Συντονιστή/στριας, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση μεταξύ των διευθυντών/τριών ή Συντονιστών διευθυντών/τριών της ίδιας ειδικότητας με τους/τις κάθε φορά κρινόμενους/νες, με τους/τις αναπληρωτές/τριές τους, και ελλείψει αυτών από ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. άλλων βαθμών ίδιας ειδικότητας με τους/τις κρινόμενους/νες ή, εάν ελλείπουν και αυτοί, από ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. ομοειδούς ειδικότητας, που επιλέγονται με κλήρωση. Εάν η κρίση αφορά διευθυντική θέση και ελλείπουν οι ιατροί της ίδιας ειδικότητας με βαθμό διευθυντή/τριας ή Συντονιστή/στριας, επιλέγονται ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. από άλλη Δ.Υ.ΠΕ..

2. Στη διαδικασία κρίσης και επιλογής για τις θέσεις κάθε ιατρικής ειδικότητας συμμετέχει διαφορετικό μέλος από τις περιπτώσεις α΄, β ΄ και γ΄ της παρ.1. Με κλήρωση που διενεργείται στη Δ.Υ.ΠΕ. από τριμελή επιτροπή οριζόμενη από τον διοικητή, καθορίζεται σε ποιας ειδικότητας τη διαδικασία θα συμμετέχει το κάθε μέλος από αυτά. Εάν ο διαθέσιμος προς κλήρωση αριθμός των μελών των περιπτώσεων α΄ και β΄ είναι μικρότερος από τον αριθμό των ιατρικών ειδικοτήτων για τις οποίες γίνεται η κρίση, μπορεί κάποιο μέλος να συμμετέχει σε περισσότερες από μία διαδικασίες κρίσης. Η γραμματειακή υποστήριξη γίνεται από δύο (2) γραμματείς - μία/έναν τακτική/κό και μία/έναν αναπληρωματική/κό, υπαλλήλους κλάδου ΠΕ διοικητικού, που ορίζονται με απόφαση του διοικητή της οικείας Υ.ΠΕ..

3. Κριτήρια επιλογής αποτελούν η προϋπηρεσία/κλινική εμπειρία, το επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο και οι διοικητικές ικανότητες στις περιπτώσεις που κρίνονται υποψήφιοι για διευθυντικές θέσεις.

Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ