logo-print

Άρθρο 8 - Νόμος 4498/2017 - Υποβολή υποψηφιότητας και διαδικασία κρίσης / τοποθέτησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/02/2018

Υπό κωδικοποίηση
Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

1. Κάθε υποψήφιος/α έχει τη δυνατότητα να επιλέξει για υποβολή υποψηφιότητας πέντε (5) από τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στα νοσοκομεία ή Κ.Υ. μίας (1) Δ.Υ.ΠΕ. ή στα νοσοκομεία ή Κ.Υ. της 1ης και 2ης Δ.Υ.ΠΕ. από κοινού και στα νοσοκομεία ή Κ.Υ. της 3ης και 4ης Δ.Υ.ΠΕ. από κοινού, δηλώνοντας ταυτόχρονα και τη σειρά προτίμησης.

2. Σε περίπτωση που υποψήφιος/α καταταγεί 1ος/η σε περισσότερες από μία (1) θέσεις, επιλέγεται για τη θέση που έχει δηλώσει ως πρώτη στη σειρά προτίμησης. Για τις υπόλοιπες θέσεις στις οποίες έχει καταταγεί πρώτος/η, επιλέγονται οι επόμενοι/ες σε σειρά κατάταξης.

3. Υποψήφιος/α που δεν έχει επιλεγεί για κάποια από τις θέσεις της Δ.Υ.ΠΕ. για τις οποίες έχει υποβάλει υποψηφιότητα, μπορεί να επιλεγεί για θέση σε νοσοκομείο άλλης Δ.Υ.ΠΕ., εφόσον για τη θέση αυτή δεν έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες ή οι επιλεγέντες/είσες έχουν αποποιηθεί το διορισμό και δεν ακολουθούν άλλοι/ες στη σειρά κατάταξης. Η επιλογή γίνεται μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος και δήλωση αποδοχής του/της υποψηφίου. Σε περίπτωση που υπάρχουν πάνω από μία (1) δηλώσεις αποδοχής, επιλέγεται ο/η υποψήφιος/α με την υψηλότερη μοριοδότηση από το συμβούλιο της Υ.ΠΕ., στην οποία είχε υποβάλει υποψηφιότητα.

4. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού της Δ.Υ.ΠΕ. εντός προθεσμίας, η οποία ορίζεται με την απόφαση έγκρισης της προκήρυξης των θέσεων. Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής και μέσα σε δύο (2) εβδομάδες τα στοιχεία από τα βιογραφικά των υποψηφίων ελέγχονται και καταχωρούνται στην αντίστοιχη ενότητα/κατηγορία κριτηρίων. 

Αμέσως μετά, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, συνέρχεται το συμβούλιο σε ολομέλεια και μοριοδοτεί τους υποψηφίους για κάθε θέση. Η συνεδρίαση του συμβουλίου για όλες τις θέσεις και για όλες τις ειδικότητες, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο (2) εβδομάδες.

5. Η μοριοδότηση των υποψηφίων αναρτάται στον ιστότοπο της Δ.Υ.ΠΕ.. Δυνατότητα υποβολής ενστάσεων παρέχεται για την επόμενη μία (1) εβδομάδα από την ημερομηνία της ανάρτησης. 

Το Συμβούλιο συνέρχεται αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ενστάσεων και αποφασίζει για την τελική κατάταξη και την επιλογή για κάθε θέση μέσα σε δέκα (10) ημερολογιακές ημέρες. Η τελική μοριοδότηση βάσει των βιογραφικών αναρτάται στον ιστότοπο της Δ.Υ.ΠΕ..

6. Οι πέντε (5) πρώτοι στη βαθμολογία υποψήφιοι για κάθε θέση, υποβάλλονται στη διαδικασία της δομημένης συνέντευξης. Τα μόρια που θα λάβει ο κάθε υποψήφιος στη συνέντευξη, προστίθενται στην προηγούμενη μοριοδότηση και προκύπτει η τελική βαθμολογία, σύμφωνα με την οποία θα γίνει η τελική επιλογή για κάθε θέση. Κάθε υποψήφιος υποβάλλεται μόνο μία (1) φορά σε συνέντευξη.

7. Η τελική βαθμολογία και η τελική επιλογή αναρτώνται στον ιστότοπο της Δ.Υ.ΠΕ..

8. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας ορίζονται αναλυτικά τα κριτήρια επιλογής, ο συντελεστής βαρύτητας του κάθε κριτηρίου, καθώς και κάθε άλλο θέμα που αφορά στη διαδικασία υποβολής υποψηφιότητας, μοριοδότησης των υποψηφίων και της τελικής επιλογής για κάθε θέση που έχει προκηρυχθεί.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Διοικητική Δικονομία - Συλλογή Διατάξεων

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ